1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

RTVS sa bude aktuálnej situácii na Ukrajine venovať aj v diskusných reláciách na Dvojke

Najčítanejšie

RTVS pozorne monitoruje situáciu na Ukrajine a divákov informuje o aktuálnom dianí nielen v spravodajských a publicistických formátoch, ale téme sa bude venovať aj v diskusných reláciách na Dvojke. Rusko-ukrajinskému konfliktu sa budú venovať relácie Večera s Havranom, Silná zostava a Experiment.

„Veľmi citlivo vnímame celospoločenskú úlohu a obrovskú mieru zodpovednosti RTVS voči verejnosti – našim divákom a poslucháčom. V aktuálnej situácii môže byť náročné zorientovať sa v obrovskej spleti dostupných informácií a práve diskusné formáty dokážu ľuďom vysvetliť problematiku do hĺbky a podať ľudský a zrozumiteľný pohľad na zdanlivo zložité a mätúce informácie. Operatívne preto reagujeme na vývoj situácie na Ukrajine a súvisiace témy sme zaradili do pravidelných diskusných formátov na Dvojke,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Už v utorok 1. marca o 22.10 h odvysiela Dvojka premiérovú epizódu diskusnej relácie Večera s Havranom. Novinár Peter Tkačenko, ekonóm Ivan Mikloš a reportér Tomáš Forró budú s moderátorom Michalom Havranom diskutovať o konflikte na Ukrajine. Budú sa snažiť nájsť odpovede aj na otázky o čo ide Vladimírovi Putinovi, čo hrozí Slovensku a ako môže tento konflikt skončiť.

Vo štvrtok 3. marca o 21.55 h na Dvojke bude vojna na Ukrajine témou relácie Silná zostava. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová privíta v štúdiu bývalú diplomatku a veľvyslankyňu Magdu Vášáryovú, historičku Marínu Závackú, Ukrajinku Annu žijúcu na Slovensku a tiež Rusku Juliu, ktorá taktiež žije na Slovensku. V diskusii sa budú rozprávať o tom, že vojnu vedie politik a nie celý národ a je potrebné odsúdiť vojnu, ale nie Rusov. O strachu a informačnom chaose, ale tiež o tom, ako môžu podať pomocnú ruku bežní ľudia, občania Slovenska.

V pondelok 7. marca o 21.40 h na Dvojke privíta moderátor Gregor Mareš v relácii Experiment ukrajinských vedcov, ktorí pôsobia na Slovensku.

V mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine sa RTVS rozhodla podstatne rozšíriť aj vysielanie spravodajstva, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie.

RTVS operatívne zmenila vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahradila program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní.

Vysielanie :24 od pondelka 28. februára ponúka divákom plnohodnotné celodenné spravodajské pokrývanie tém z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne