5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Reťazec Lidl bude mať na Slovensku nového generálneho riaditeľa

Najčítanejšie

Lidl Slovenská republika bude mať od 1. mája nového generálneho riaditeľa, bude ním Adam Miszczyszyn, ktorý vo funkcií nahradí Matúša Gálu, a stane sa tak v poradí tretím generálnym riaditeľom Lidla na Slovensku.

Matúš Gála, ktorý viedol slovenský Lidl od júna 2016, prevezme od mája vedenie diskontného reťazca v Belgicku a Luxembursku.

Adam Miszczyszyn pôsobí v Lidli už od roku 2002. V Poľsku pôsobil do roku 2013 ako obchodný riaditeľ na rezorte nákupu. Následne sa presunul do medzinárodnej štruktúry a v rámci Lidl Stifftung pôsobil ako riaditeľ medzinárodného nákupu tovaru.

Adam Miszczyszyn (zdroj: Lidl)

„Za takmer šesť rokov sa nám spolu s kolegyňami a kolegami podarilo posilniť pozíciu Lidla ako predajcu kvalitných výrobkov za výhodnú cenu, ktorý si zakladá na čerstvosti, je atraktívnym zamestnávateľom a tiež lídrom v spoločenskej zodpovednosti. Som hrdý na naše spoločné výsledky a Lidlu prajem veľa ďalších úspechov,“ povedal Matúš Gála.

„Lidl Slovenská republika je úspešná a hlavne zdravá firma, jeden z lídrov medzi predajcami potravín a tiež zamestnávateľmi. Tím je na všetkých úrovniach vyskladaný veľmi dobre a preto verím, že spoločne budeme pre zákazníkov, zamestnancov, dodávateľov a všetkých našich partnerom aj naďalej správnou voľbou. Som hrdý, že môžem pokračovať v písaní ďalšej histórie Lidla na Slovensku s veľmi profesionálnym tímom,“ doplnil Adam Miszczyszyn.

Diskont pôsobí na slovenskom trhu od roku 2004. Aktuálne má 155 klasických predajní, dva outlety predávajúce spotrebný tovar a prevádzkuje aj vlastný onlineshop. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva dokopy viac ako 6500 ľudí.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne