7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Karlova Ves žiada opätovné otvorenie zatvorenej pošty na Borskej ul.

Najčítanejšie

Slovenská pošta by mala opäť otvoriť svoju pobočku na Borskej ulici v Karlovej Vsi. Vyzvala k tomu starostka Dana Čahojová.

Tento týždeň sa listom obrátila na ministra dopravy a výstavby SR Andreja Doležala, pod ktorého rezort spadá aj štátna akciová spoločnosť Slovenská pošta. Pre viac ako 35-tisícovú mestskú časť Bratislavy pošta nechala otvorené už len dve svoje prevádzky.

„Obrátilo sa na nás množstvo obyvateľov. Zrušená prevádzka na Borskej ul. pokrývala oblasť, v ktorej žije veľa starších obyvateľov. S vyšším vekom neraz nastupuje znížená mobilita. Ide o generáciu, ktorá preferuje tradičné spôsoby posielania a preberania zásielok či platenia faktúr. V zostávajúcich pobočkách sa koncentruje vyšší počet klientov, spomaľuje sa čas vybavenia klienta, čo prekáža aj mladším generáciám,“ upozorňuje starostka Dana Čahojová.

Slovenská pošta zatvorila túto prevádzku k 15. februáru na základe výsledkov hodnotenia podmienok prevádzky pracovnou zdravotnou službou. Komisia konštatovala, že stav budovy OD Centrum, v ktorom pobočka sídlila, ohrozoval zdravie zamestnancov aj klientov Slovenskej pošty.

Obyvateľom 35-tisícovej Karlovej Vsi tak zostali len dve pobočky Slovenskej pošty na Karloveskej 34 a Ulici Ľudovíta Fullu 3.

„Vyzvala som preto pána ministra, aby Slovenská pošta urgentne realizovala práce, ktoré považuje pracovná zdravotná služba za potrebné, aby mohla byť pobočka Slovenskej pošty na Borskej ulici otvorená, bez ohrozovania zdravia zamestnancov aj klientov Slovenskej pošty,“ uzavrela starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne