7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Dobré noviny prinášajú len dobré správy už 10 rokov

Najčítanejšie

V sobotu 28. mája 2022 uplynulo 10 rokov od spustenia spravodajského webu DobréNoviny.sk. Portál, ktorý sa obsahovo zameriava na šírenie výhradne dobrých správ, patrí medzi najnavštevovanejšie servery na Slovensku.

„Som nesmierne hrdý na to, akú firmu sa nám za posledných 10 rokov podarilo vybudovať. Dobré noviny si získali srdcia státisícov čitateľov po celom Slovensku, prekonali aj turbulentné obdobia, ktoré dobrým správam zdanlivo nepriali a patria medzi rešpektované a dôveryhodné mediálne značky. Nič z toho by sa nepodarilo bez obdivuhodného nasadenia našich zamestnancov, ktorým týmto vyjadrujem svoje poďakovanie za spoluprácu,“ hovorí zakladateľ portálu Róbert Sedlák.

Dobré noviny vznikli ako vyústenie petície za viac dobrých správ v médiách, ktorá na jar 2012 požadovala od mienkotvorných médií, aby sa viac sústredili na prinášanie inšpiratívnych a povzbudivých správ.

V pondelok 28. mája 2012 sa iniciátori petície rozhodli spustiť vlastný spravodajský web zameraný na šírenie iba dobrých správ. Denne prinášajú nielen súhrn pozitívnych udalostí, ale tiež rozhovory a reportáže o ľuďoch, ktorí svojou prácou robia spoločnosť lepšou, prípadne svojimi osudmi čitateľov inšpirujú a motivujú.

Dobré noviny sa rýchlo umiestnili medzi najnavštevovanejšie slovenské weby a dnes sa aj podľa merania IABmonitor umiestňujú v prvej desiatke najčítanejších slovenských web stránok. Server mesačne navštívi približne 1,7 milióna používateľov.

Redakciu Dobrých novín v súčasnosti vedie Martin Dančiak, hlavným editorom portálu je Marián Tabakovič. Web spolupracuje s viacerými známymi novinármi a publicistami, medzi nimi aj s Luciou Lukušovou, Silviou Mabenou či Mariánom Balázsom.

Do portfólia spoločnosti patrí aj najčítanejší slovenský hobby magazín To je nápad a od konca minulého roka aj rozhlasová stanica Dobré rádio, ktorá sa rovnako ako Dobré noviny sústredí na šírenie dobrých správ prostredníctvom vysielania v FM pásme.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne