5.9 C
Bratislava
streda, 17. apríla 2024

Poslanca Rastislava Tešoviča vylúčili z Teamu Vallo, starosta Rače Michal Drotován sa s ním poznal. Diskredituje ho to?

Najčítanejšie

Starosta Rače Michal Drotován si uvádza v životopise ako svoje profesijné pôsobisko firmu Political Consulting, ktorá bola podozrivá z podvodov, počas pandémie koronavírusu.

Bratislavský poslanec Rastislav Tešovič, z firmy Political Consulting čerpal neoprávnene dotácie počas pandémie koronavírusu, členstva v platforme Team Vallo sa po prevalení kauzy vzdal, jeho politická komunálna kariéra v Devínskej Novej Vsi v občianskom združení Devínska Inak je ďalej otázna, je málo pravdepodobné aby opätovne získal dôveru obyvateľov Devínskej Novej Vsi.

„Pána Rastislava Tešoviča poznám ako miestneho poslanca za Devínsku Novú Ves, pretože sme komunikovali ohľadom témy „gudróny“  – pre ozrejmenie ide v stručnosti o túto tému, ktorej som sa v minulosti venoval a je to aj jedna z tém, za ktorú som bol nominovaný na Novinársku cenu za rok 2012,“ uviedol pre Račiansky Večerník Michal Drotován, starosta bratislavskej mestskej časti Rača.

„Pán Tešovič je aktuálne aj mestský poslanec. Je aj zakladateľom združenia Devínska Inak. S daným združením a jej členmi som riešil práve tému gudrónov v DNV,“ doplnil Drotován.

Kedy starosta Drotován odišiel zo spoločnosti Political Consulting, v ktorej figuruje Tešovičova príbuzná? „Všetky údaje sú dostupné v ORSR, v apríli 2015 som verejne ponúkol na prevod svoju s.r.o., ohlásila sa niekedy začiatkom mája 2015 organizácia Vydavateľ zastúpená pani Tešovičovou, rozhodnutie o prevode bolo urobené dňa 20.05.2015 (ako je to uvedené aj v katastri) a prevody a prepisy boli následne riešené v zmysle príslušných zákonov SR, zapísané v katastri boli 7.8.2015. Od prevodu danej s.r.o. nemám žiaden vplyv na jej činnosť. Ku dňu prevodu mala spoločnosť zaplatené všetky dane, účtovne bola úplne v poriadku, v termínoch vždy predložila všetky účtovné a iné dokumenty podľa zákona. Počas môjho vlastníctva 100% podnikania bolo iba so súkromnými spoločnosťami ako Opteam Finland, s.r.o. (spoločnosť s fínskym vlastníkom), Work Service Slovakia, s.r.o. (spoločnosť s poľským vlastníkom), P&Bert Management Consulting Group Slovakia, s.r.o. (spoločnosť s maďarským vlastníkom), mojim nástupom do verejnej sféry v januári 2011 sa však činnosť spoločnosti výrazne utlmila a následne som sa ju v roku 2015 rozhodol dať na prevod resp. predaj, nakoľko finančne by riešenie zániku a výmazu bolo nákladnejšie,“ uviedol pre Račiansky Večerník starosta Rače Michal Drotován.

Aký má starosta Rače Drotován názor na dotácie ktoré získala spoločnosť Political Consulting od štátu? „Mám na to jednoznačne negatívny názor, verejné činné osoby by sa určite nemali zapájať do podobných schém, či to bolo protizákonné žiadanie o dotáciu a vyplatenie rozhodne predpokladám príslušný súd, v každom prípade to považujem za vec v rozpore s dobrými mravmi. Ako som však uviedol, od roku 2015 nemám žiaden vplyv na činnosť firmy, ktorú som vlastnil v rokoch 2009-2015. Aký vzťah má organizácia Vydavateľ, ktorá od roku 2015 vlastní spoločnosť Political Consulting, s.r.o., k pánovi Tešovičovi neviem posúdiť,“ uviedol pre Račiansky Večerník Michal Drotován.

„Bratislavský mestský poslanec Rastislav Tešovič (Team Vallo) je v schéme štátnej pandemickej pomoci nájomcom najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku. Od ministerstva hospodárstva (MH) získal spolu už šesť rôznych dotácií vo výške viac ako 92-tisíc eur. Radí sa tak medzi jedno percento najväčších poberateľov nájomných dotácií vôbec, na úrovni známych maloobchodov či turistických zariadení. Tešovič pritom riadi len dve občianske združenia a dve firmy, ktoré mali v posledných výkazoch nulové tržby,“ čítajte viac na denníku N.

Michal Drotován ohlásil kandidatúru na starostu Rače do volieb v októbri v roku 2022: „Dnešný deň, rovnako ako pred 4 rokmi, by som chcel využiť na ohlásenie kandidatúry na starostu Rače vo voľbách v októbri 2022. Toto volebné obdobie sme napriek celosvetovým udalostiam, ktoré nás všetkých zasiahli, rozbehli mnoho projektov, ktoré je potrebné dokončiť. Preto by som sa chcel uchádzať o Vašu dôveru a šancu pokračovať ďalej nielen ja, ale aj celý môj tím a aj 15 kandidátov na poslancov a poslankyne za Raču, Krasňany aj Rendez. Chcem vám ponúknuť kontinuitu, zodpovedný prístup, hľadanie odborných riešení a spoločné zlepšovanie Rače krok po kroku, aby to bol náš spoločný domov,“ uviedol starosta Drotován.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne