7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Nové Mesto získalo 3,7 milióna eur na rozšírenie svojich škôl

Najčítanejšie

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto získala viac ako 3,7 milióna eur na rozšírenie kapacít svojich škôl. Vďaka nim pribudne až dvanásť nových tried na základných školách na Cádrovej na Kramároch a na Odborárskej v Dimitrovke.

„Žiadna samospráva nedokáže podobné investície vyriešiť čisto z vlastných peňazí. Teším sa, že v Novom Meste nestagnujeme a úspešne pokračujeme v trende získavania peňazí z eurofondov a ďalších zdrojov. Vďaka nim máme každý rok niekde opravenú školu, rozšírenú škôlku či nový park alebo ihrisko. Nie je to jednoduchý proces, ale teším sa, že aj vďaka nasadeniu a kvalitným projektom, ktoré sme s kolegami z miestneho úradu pripravili, vieme byť úspešní,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Jeden a štvrť milióna eur investuje mestská časť na vybudovanie nového pavilónu Základnej školy Odborárska. „Okrem šiestich tried a odborných učební tam bude aj jedáleň, pričom nová budova z hľadiska energetiky spĺňať tie najmodernejšie kritériá,“ spresnil starosta Kusý.

Pre Základnú školu Cádrovu získala mestská časť 2,35 milióna eur. „Na tejto škole rekonšruujeme postupne všetky budovy a priestory a zostala nám posledná – budova jedálne a kuchyne. Vďaka získaným zdrojom tam budeme môcť urobiť nadstavbu a prístavbu a pre deti z Kramárov tak vytvoríme priestory pre šesť nových tried,“ povedal starosta Nového Mesta. Súčasťou modernizácie bude aj nový výťah.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne