6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Finančná pomoc odídencom z Ukrajiny bude na poštách vyplácaná novým spôsobom

Najčítanejšie

Pomoc pre odídencov z Ukrajiny postihnutých vojnovým konfliktom sa bude v júni 2022 v pobočkách Slovenskej pošty vyplácať novým spôsobom, a to cez peňažnú službu WESTERN UNION, ktorá je poskytovaná na 600 pobočkách pošty.

Termín výplaty pomoci je naplánovaný na stredu 15. a štvrtok 16. júna 2022, pričom peniaze si budú môcť odídenci z Ukrajiny vybrať počas nasledujúcich 10 dní.

Príjemca dávky dostane SMS správu od odosielateľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), ktorá bude obsahovať údaje potrebné k výplate, ktoré uvedie v tlačive služby.

Kvôli jazykovej bariére bude na poštách zabezpečená aj dvojjazyčná „Pomôcka pre vyplatenie dávok pre občanov Ukrajiny“, ktorá je návodom, ako treba postupovať pri vyplnení tlačiva na výplatu dávok.

Slovenská pošta očakáva, že v júni bude vyplatených približne 10-tisíc dávok občanom Ukrajiny v priemernej sume 250 eur na osobu.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne