-0.3 C
Bratislava
utorok, 19. marca 2024

Župa obstarala nové vozidlá na údržbu ciest. Slúžiť budú celoročne

Najčítanejšie

Vozidlový park správcu komunikácií v Bratislavskom kraji sa rozrastie o osem nových vozidiel. Slúžiť budú na zimnú aj bežnú údržbu.

„Doteraz využívaná technika župnej cestárskej spoločnosti už nevyhovovala požiadavkám doby. Mnohé nákladné vozidlá so sypacími nadstavbami a radlicami boli zastarané. Opravovať ich už bolo nerentabilné a neefektívne. Preto sme sa rozhodli zakúpiť nové. Vďaka tomu bude zimná aj letná údržba kvalitnejšia,“ vyhlásil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Celková hodnota nových strojov bola dva milióny eur. Ide o osem nákladných automobilov so sypacími nadstavbami a čelne nesenými radlicami. Zimnú údržbu budú vykonávať už v tejto sezóne 2022/2023.

„Bratislavská župa kúpila také vozidlá, ktoré budeme využívať celoročne s rôznymi nadstavbami. Nejde teda len o vozidlá zimnej údržby,“ doplnil riaditeľ župného odboru dopravy Michal Halabica.

Cestárska spoločnosť získala do výbavy aj tri kusy vysprávkových nadstavieb a tiež Jetpatcherov s tryskovou metódu na vysprávky povrchu asfaltovou emulziou v prípade sieťových rozpadov či trhlín. Po výmene sypacích nadstavieb sa budú používať už na jar 2023.

Cestári nakúpili aj dve sklápacie nadstavby na prevoz materiálu. Súčasťou dodávky boli tiež dve cisternové nadstavby s postrekovacími prednými lištami, ktoré budú slúžiť na čistenie vozoviek. Po výmene sypacích nadstavieb sa budú používať už na jar 2023.

„Pre župu je to prelomový okamih, pretože na rozdiel od minulosti, zimnú údržbu budeme robiť s vlastnými kapacitami a vozidlami,“ uzatvára vicežupanka pre dopravu Alžbeta Ožvaldová.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne