4.5 C
Bratislava
utorok, 19. marca 2024

Nepremeškajte príležitosť nominovať výnimočné osobnosti kraja. Zostávajú ešte necelé dva týždne

Najčítanejšie

Aj tento rok sa zoznam výnimočných osobností Bratislavského kraja rozrastie o ďalšie zaujímavé mená. Nominácie je možné posielať do 10. októbra 2022. Ide o osobnosti, ktoré svojou prácou výrazne prispeli k spoločenskému, kultúrnemu a ekonomickému rozvoju. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) oceňuje výnimočné osobnosti regiónu od roku 2003.

„Spolu sme ocenili už 130 významných osobností kraja. Na všetky som nesmierne hrdý. Sú to výnimoční ľudia z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, vedy, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti, ktorí svojou prácou alebo talentom robia naše životy lepšími a skvele reprezentujú kraj doma i v zahraničí. Sú pre nás obrovskou motiváciou. Tento rok sme už po štvrtý raz udelili titul Historická osobnosť regiónu. Jeho držiteľmi sú Eugen Suchoň, Vladimír Dzurilla, Ladislav Dérer a Lucia Popp,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Ocenenia BSK udeľuje každoročne a to v kategóriách: Výročné ceny Samuela Zocha, Pamätné listy predsedu BSK a Čestné občianstvo BSK. Udelený bude aj titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhuje predseda BSK.

Ocenenia BSK môžu byť udelené osobám, ako aj organizáciám. Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia so sídlom v Bratislavskom kraji.

Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis alebo zoznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na webe www.bratislavskykraj.sk/ocenenia.

„Ak poznáte alebo máte vo svojom okolí niekoho, koho považujete za výnimočného človeka, neváhajte a povedzte nám o ňom. Jednoducho ho navrhnite na toto ocenenie,“ vyzval na záver Juraj Droba.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne