8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Pošta rozšírila svoju sieť BalíkoBOXov

Najčítanejšie

Od začiatku októbra 2022 Slovenská pošta rozšírila svoju sieť BalíkoBOXov o ďalších 8 kusov. V súčasnosti je tak po celom území Slovenska už 153 terminálov a do konca roka 2022 ich počet stúpne až na 155. Najviac BalíkoBOXov Slovenskej pošty je v Bratislavskom, Košickom a Banskobystrickom kraji.

Výhodou BalíkoBOXov je, že zákazníci si môžu balíkové zásielky vyzdvihnúť pohodlne, kedykoľvek a bez čakania. K dispozícii sú nepretržite „24/7/365“ a zákazníci môžu cez ne okrem vyzdvihovania a podaja balíkov v predplatených obaloch realizovať aj platobné transakcie, teda rýchlo a jednoducho uhradia poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by Square kódom.

BalíkoBoxy akceptujú úhrady platobnými kartami všetkých komerčných bánk. Zoznam terminálov a ďalšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.posta.sk/balikobox ako aj v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty, kde sa v priečinku „Pošty“ cez filter „iba BalíkoBOXy“ zobrazí užívateľovi presný zoznam všetkých terminálov.

Klienti využívajú BalíkoBOXy najmä pri nákupoch cez internet. Zákazník si objedná tovar a ako miesto doručenia si vyberie BalíkoBOX, ktorý mu svojou lokalizáciou vyhovuje najviac. Na stránkach e-shopoch sú BalíkoBOXy uvedené ako možnosť doručenia „balík na poštu“.

Ak si klient zvolí BalíkoBOX na doručenie zásielky, dostane na svoje mobilné číslo SMS s informáciami hneď po tom, ako poštový doručovateľ vloží balík do schránky. V SMS sa dozvie, v ktorom BalíkoBOXe sa zásielka nachádza, aké sú lehoty na vyzdvihnutie a kód na otvorenie schránky.

Ak má klient stiahnutú mobilnú aplikáciu Slovenskej pošty, dostane informáciu o zásielke aj tam. V prípade balíka na dobierku dostane klient aj informáciu o sume, ktorú je potrebné zaplatiť platobnou kartou.

Zákazník má na vyzdvihnutie balíka tri kalendárne dni. Ak si adresát nevyberie svoj balík, putuje na pobočku pošty. Aj o tom dostane adresát SMS informáciu. Balík potom počká na pošte do ukončenia odbernej lehoty.

Rovnako sa adresát môže rozhodnúť v priebehu doručovania balíka, že mu bude lepšie vyhovovať BalíkoBOX ako pobočka pošty alebo poštový kuriér a môže si ju ľahko presmerovať. Vyzdvihnutie alebo podanie zásielky je tak jednoduchšie, rýchlejšie a maximálne efektívne.

Do roku 2024 plánuje Slovenská pošta rozšíriť sieť BalíkoBOXov na cca 420 ks. Nové BalíkoBOXy budú aj s menším počtom schránok ako súčasné, vkladanie a výber zásielok bude realizované prostredníctvom mobilnej aplikácie. Napájanie BalíkoBOXov bude realizované autonómnym solárnym systémom, respektíve akumulátorom.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne