10.5 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Dula a Timková sa vzdali kandidatúry na starostu v prospech zástupcu starostu Rudolfa Kusého, Branislava Filipoviča

Najčítanejšie

O pozíciu starostu v mestskej časti Nové Mesto sa uchádzalo šesť kandidátov: Matúš Čupka, koalícia strán Team Bratislava, Progresívne Slovensko a Sloboda a solidarita, Zuzana Rattajová, ako nezávislá kandidátka, Branislav Filipovič, ako nezávislý kandidát, Andrej Árva, za stranu Starostovia a nezávislí kandidáti, Simona Timková za stranu Demokrati Slovenska a Radúz Dula za Demokratickú stranu, Ods – občiansky demokrati Slovenska, Šanca, Spolu – občianska demokracia.

Poslední dvaja sa svojej kandidatúry vzdali v prospech súčasného zástupcu starostu Branislava Filipoviča, ktorý kandiduje ako nezávislý kandidát a odmietol dokonca i podporu strany Borisa Kollára Sme rodina, ktorá dáva kandidátom na volebnú kampaň až 50 tisíc eur, podľa informácie od Krajského podpredsedu strany Sme rodina Michala Vicáňa.

Bývalý kandidát na starostu Radúz Dula nám poslal do redakcie Novomestského Večerníka svoje stanovisko, ktoré označil veľkolepo slovami „Kandidáti na starostu mestskej časti Bratislava-Nové Mesto spájajú sily“, v skutočnosti ale obaja kandidáti, ktorí sa vzdali v prospech Branislava Filipoviča majú malý voličský potenciál, čomu nasvedčuje napríklad počet fanúšikov na sociálnej sieti Facebooku, v prípade Radúza Dulu 14 fanúšikov a 220 fanúšikov, v prípade Simony Timkovej len 25 fanúšikov.

Ich podpora Filipovičovi má preto len „kozmetický charakter“ a najvážnejším kandidátom ostáva i naďalej Matúš Čupka zo strany Team Bratislava, ktorý v minulých voľbách skončil druhý s počtom hlasov 5783 za súčasným starostom Rudolfom Kusým, ktorý v roku 2018 získal 9011 hlasov.

A ako druhá voľba pre konzervatívnejších voličov sa javí súčasná poslankyňa BSK Zuzana Rattajová, ktorá ohlásila kandidatúru, ako prvá nezávislá kandidátka na starostku v Novom Meste (kandiduje bez podpory politickej strany) a ktorá už vo voľbách do BSK v roku 2017 získala ako kandidátka na poslankyňu 3704 hlasov.

Súčasný zástupca starostu Rudolfa Kusého, Branislav Filipovič, sa v aktuálnych komunálnych voľbách uchádza o post starostu, v minulých voľbách v roku 2018 získal ako poslanec 1385 hlasov.

Radúz Dula a Simona Timková vysvetlili vzdanie sa kandidatúry v prospech Filipoviča: „Na budúcnosť Nového Mesta máme v mnohom rovnaký pohľad. Taktiež nás spája aj presvedčenie, že úspešná samospráva sa dá riadiť len poctivou prácou a otvorenou komunikáciou s občanmi, nie ľúbivými slovami na sociálnych sieťach,“ povedal Radúz Dula, ktorý ďalej kandiduje za poslanca za strany Demokratická strana, Ods – občianski demokrati Slovenska, Šanca, Spolu – občianska demokracia na poslanca miestneho zastupiteľstva.

„Spojenie hodnotovo príbuzných kandidátov výrazne zvyšuje šance, že Nové Mesto bude mať po voľbách také vedenie, ktorému na osude a rozvoji mestskej časti skutočne záleží,“ povedala Simona Timková, ktorá kandidovala za stranu Demokrati Slovenska.

„V Novom Meste máme za sebou množstvo roboty a výsledkov, ďalšie veľké projekty sme rozbehli a ďalšie smelé plány sú pred nami. Verím, že aj vďaka tejto dôvere budeme môcť ďalej spoločne tvoriť krajšie a lepšie Nové Mesto,” zdôraznil nezávislý kandidát na starostu Branislav Filipovič.

Prečítajte si tiež:

Kandidát na primátora Rudolf Kusý sa stretol s kontroverzným politikom Martinom Jakubcom, kandidátom na primátora fašistickej strany Naše Slovensko. Kusého financuje prevažne strana Sme rodina (aktualizované)

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne