Kandidát na primátora Rudolf Kusý sa stretol s kontroverzným politikom Martinom Jakubcom, kandidátom na primátora fašistickej strany Naše Slovensko. Kusého financuje prevažne strana Sme rodina (aktualizované)

Kampaň Rudolfa Kusého na primátora Bratislavy financuje z podstatnej časti strana Sme rodina, o ktorej spolupráci s neonacistami v nadchádzajúcich voľbách do NRSR sa špekuluje už nejaký čas. Predpokladá sa po voľbách vznik novej koalície Hlasu, Smeru, Sme rodina a neonacistov z Republiky, alebo Naše Slovensko.

Aktuálne sa stretol pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami kandidát na primátora z „konzervatívneho“ spektra Rudolf Kusý s kandidátom na primátora strany Naše Slovensko Martinom Jakubcom, ktorý je známy svojimi kontroverznými názormi. Rudolf Kusý aj Martin Jakubec stretnutie pre Novomestský Večerník potvrdili.

Rudolf Kusý ale nereagoval na našu otázku, či chcel získať podporu Jakubca, ktorý by sa mohol vzdať kandidatúry na primátora v jeho prospech. Ale zároveň poprel, že by mal rovnaké názory, ako Jakubec, ktorý kandiduje za fašistickú stranu Naše Slovensko. „S pánom Jakubcom som sa stretol. Bolo to za bieleho dňa, v reštaurácií na rýchly obed. Poznám ho z minulosti, nakoľko je umelec a pred rokmi vystupoval aj v mestskej časti. Po tom, čo sa začal politicky angažovať, už u nás nevystupuje. V komunálnych veciach ho trápi to isté, čo mnohých z nás – parkovanie, či doprava. O iných, než komunálnych témach sme nehovorili. Máme odlišné názory,“ uviedol pre Novomestský Večerník Rudolf Kusý.

„Potvrdzujem stretnutie so starostom Rudolfom Kusým. Dostal som od neho pozvanie na stretnutie tak som ho prijal. Keďže obaja kandidujeme, záleží nám na osude Bratislavy a života v nej, bavili sme sa o aktuálnych politických otázkach, ktoré trápia Bratislavu, hlavne po udalostiach na Zochovej a Zámockej. Nevidím na tom absolútne nič zlé. Strany vôbec nehrajú žiadnu rolu pri stretnutiach. Som rodený Novomešťan, pána starostu samozrejme poznám. Názory v rámci Nového Mesta máme skoro rovnaké,“ uviedol pre Novomestský Večerník Martin Jakubec.

Strana Sme rodina podporuje finančne kampaň Rudolfa Kusého za primátora, a mali záujem i o podporu súčasného Kusého zástupcu Branislava Filipoviča, ktorý kandiduje ako nezávislý kandidát na starostu Nového Mesta, ten ale odmietol podporu strany Borisa Kollára, ktorá dáva kandidátom na starostu na volebnú kampaň až 50 tisíc eur, napríklad Borisovi Verešovi v Podunajských Biskupiciach. Boris Vereš to ale pre Novomestský Večerník poprel a uviedol: „V žiadnom prípade sa moja kampaň na starostu nebude ani len približovať vami uvedenej čiastke“. Presné náklady za kampaň ale neuviedol.

Podľa informácie od Krajského podpredsedu strany Sme rodina Michala Vicáňa, ktorý Filipovičovi ponuku prezentoval 8. septembra osobne vo VIP zóne futbalového štadióna Tehelné Pole počas zápasu Slovan: Litva FK Žalgiris Vilinus a následne v neďalekej Reštaurácii 44 na Vajnorskej ulici v bratislavskom Novom Meste.

Michal Vicáň zo strany Sme rodina ponúkol vicestarostu Filipoviča aj kubánskou cigarou a následne, keď dodal že je v hodnote 200 eur a dostal ju Vicáň do daru od Ivana Kmotríka (majiteľa Slovana a Národného futbalového štadióna), Filipovič mu ju hneď vrátil.

Aktuálne sa v prospech Filipoviča vzdali až dvaja kandidáti na starostu, ale jeho šance na zvolenie sú i tak len chabé.

Predpokladá sa že v aktuálnych voľbách 29. októbra vyhrá a starostom Nového Mesta sa stane Matúša Čupku zo strany Team Bratislava a za ním na druhom mieste nezávislá kandidátka Zuzana Rattajová, na tretom mieste Branislav Filipovič a Andrej Árva na štvrtom > Viac informácií 

Prečítajte si tiež:

Dula a Timková sa vzdali kandidatúry na starostu v prospech zástupcu starostu Rudolfa Kusého, Branislava Filipoviča

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu