6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Výzva poslancom: Podporte zákon o partnerskom spolužití

Najčítanejšie

Nezisková platforma ľudí z LGBT+ komunity Dúhy.sk predstavila verejnú výzvu poslancom NR SR, ktorých žiada o podporu zákona o partnerskom spolužití.

Zákon z dielne SaS, ktorého cieľom je definovať zväzok dvoch ľudí bez ohľadu na pohlavie by mala Národná rada Slovenskej republiky prerokovať na najbližšej schôdzi. Nový zákon môže pomôcť zrovnoprávneniu LGBT+ ľudí, umožnil by im vstúpiť do partnerského spolužitia, čo prinesie partnerom napríklad úpravu majetkoprávnych vzťahov.

Platforma Dúhy.sk vo výzve zbiera podpisy s cieľom vyzvať poslancov na podporu tohto zákona. „Vo verejnom priestore posledné roky zaznievali slová, ktoré veľmi zraňovali. V spoločnosti len viac a viac rozdúchavali nenávisť a odpor k dúhovej komunite. Teraz sa blíži dôležité hlasovanie o návrhu zákona o partnerskom spolužití, ktorý má potenciál zlepšiť životnú situáciu mnohých ľudí v tejto krajine. Potvrďte vaše slová podpory a zahlasujte za tento zákon. Urobte správny krok k zrovnoprávneniu,“ píše sa vo verejnej výzve.

Cieľom je zozbierať čo najväčší počet podpisov, ktoré následne pred hlasovaním doručia zástupcovia platformy poslancom do Národnej rady. „Slovensko je mladá a moderná krajina, no mnohí sme už stratili nádej, že sa naše podmienky zlepšia. Nežiadame nadpráva. Chceme len žiť v láskyplnom vzťahu bez právnej neistoty,“ hovorí Ondrej Vrábel, spoluzakladateľ platformy pre ľudí z LGBT+ komunity Dúhy.sk.

Výzva je dostupná na adrese: https://chs.kim/svyzvou

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne