12.1 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Župa začala s komplexnou rekonštrukciou cesty Slovenský Grob – Viničné

Najčítanejšie

Dvojkilometrový úsek cesty SO 11 – III/1084 – Slovenský Grob – Viničné prejde komplexnou rekonštrukciou. Od včera, t.j. 18. 10. 2022, začína správca komunikácií Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja s prácami.

„Župa spravuje 512 km regionálnej cestnej siete, z čoho sme už modernými technológiami opravili 11% komunikácií. A aktuálne sme už rozbehli komplexné rekonštrukcie na ďalších 55 km,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Tie budú pozostávať z odstránenia poškodených asfaltobetónových vrstiev vozovky frézovaním. Konštrukčné vrstvy vozovky sa opätovne použijú formou technológie recyklácie za studena na mieste s pridaním kombinovaného spojiva a asfaltovej emulzie.

Výsledkom budú nové asfaltobetónové vrstvy vozovky, ktorá bude mať aj nové nespevnené krajnice. Súčasťou prác je aj reprofilácia odvodňovacích priekop, realizácia nového štruktúrovaného 3D vodorovného dopravného značenia a osadenie nových smerových stĺpikov.

Práce budú prebiehať v polovičnom profile, po jednotlivých technologických úsekoch. Riadené budú dočasnou cestnou svetelnou signalizáciou s dynamickým riadením s vyhodnotením intenzity dopravy. Predpokladaný termín ukončenia je 15.11. 2022.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne