14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Matúš Čupka: Od prvého povolebného rána tvrdo makáme na úspešnom štarte našej práce pre Nové Mesto

Najčítanejšie

Známy aktivista Matúš Čupka, ktorý v roku 2011 založil občianske združenie Zelená hliadka, sa stal novým starostom mestskej časti Nové Mesto, keď získal výraznú prevahu nad ostatnými kandidátmi s počtom hlasov 7832, za druhou v poradí Zuzanou Rattajovou (2803 hlasov) a Branislavom Filipovičom (2684 hlasov). Kandidoval za koalíciu Team Bratislava, Progresívne Slovensko a SaS, ako člen vedenia novovzniknutej mestskej strany Team Bratislava.

Predtým pôsobil ako vedúci oddelenia Životného prostredia a dopravy v mestskej časti Rača, kde nastúpil v januári 2019, naďalej ale s rodinou žil v Novom Meste, zároveň pomáhal realizovať projekty pre obyvateľov Rače, ktoré podporujú biodiverzitu. So Zelenou hliadkou organizuje brigády na zber odpadu a obnovu verejných priestorov vo viacerých mestských častiach Bratislavy.

Aký bol predvolebný boj? Bola tento rok kampaň vedená oponentmi v negatívnom duchu? Stretli ste sa s podpásovou komunikáciou od kandidátov? V čom bola iná ako pred štyrmi rokmi?

Celkovo by som hodnotil kampaň ako pozitívnu. Väčšinou sa nám darilo s ostatnými kandidátmi a kandidátkou udržiavať kampaň pozitívne naladenú.
Samozrejme ma mrzeli niektoré výpady na sociálnych sieťach, či dokonca v tlačených volebných materiáloch, ale od volebného dňa sme začali s čistým štítom a sústreďujem sa s mojim tímom najmä na úspešný začiatok práce pre Nové Mesto.

Čo spravíte ako prvé po zvolení do funkcie starostu? Máte zodpovednosť za 23 (z 25) poslancov zo svojho tímu, ktorých zvolili obyvatelia do zastupiteľstva… Predpokladáte bezkonfliktnú spoluprácu počas celého funkčného obdobia?

V prvom rade sa potrebujem zoznámiť so stavom na našom miestnom úrade či už z pohľadu rozpracovaných projektov, prípravy budúcoročného rozpočtu, ale aj nadchádzajúcej zimnej údržby.

Do nášho tímu kandidátiek a kandidátov som od začiatku volal samostatných, inteligentných ľudí, ktorí majú potrebnú odbornosť. Preto očakávam napriek sile nášho poslaneckého klubu diskusie, polemiky a presviedčanie.

Spravíme všetko preto, aby boli výsledkom práce nášho poslaneckého klubu kvalitné a poctivo prediskutované riešenia pre našu mestskú časť.

Kam ste vzali rodinu na dovolenku, oddýchnuť si po každodennej trojmesačnej kampani?

Od prvého povolebného rána tvrdo makáme na úspešnom štarte našej práce pre Nové Mesto. Spravili sme si napriek tomu s rodinou niekoľko výletov v rámci Bratislavy a som vďačný za každú hodinu strávenú s rodinou.

Ďakujeme za rozhovor.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne