6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Vo svete si už získal priazeň tisícov divákov. Jediná slovenská zastávka úspešného mexického súboru bude v Stredisku kultúry na Vajnorskej 21

Najčítanejšie

Počas strhujúceho hudobno-tanečného predstavenia predvedú bohatý repertoár tradičných regionálnych a národných tancov, ktoré sú právom považované za kultúrnu pýchu Mexika.

Folklórna tanečná skupina Ballet Folklórico Mexicas bola založená v 60. rokoch 20. storočia pod vedením profesora Tomása Sáncheza s víziou zaviesť vzdelávací model, ktorý by obnovil a podporoval hodnoty mexického folklóru. Súbor je v rámci stredoškolského vzdelávania liahňou mladých talentov.

Súbor, ktorý tvorí viac než stovka mladých tanečníkov je známy nielen v Mexiku, ale predovšetkým za jeho hranicami. V rámci turné vystupovali v Strednej Amerike, Južnej Amerike aj Európe, pričom si získali náklonnosť a obdiv tisícov divákov. Zdieľali pódium s Mexico City Philharmonic Orchestra, pravidelne tiež bývajú šampiónmi v národných súťažiach tradičného mexického tanca Huapango.

Po nedávno skončenom a veľmi úspešnom štvrtom medzinárodnom turné v Španielsku, Taliansku a Francúzsku, prichádzajú na jediný večer aj na Slovensko. Hostiteľom a moderátorom večera bude známy Tanečník a popularizátor latinsko-americkej kultúry na Slovensku – Miguel Méndez.

Návštevníci si môžu prísť ich výkon vychutnať úplne zadarmo, už najbližšiu stredu, 16. novembra o 19:00 na Vajnorskú 21.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne