10.5 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

RTVS odvysiela v priamom prenose pohreb emeritného pápeža Benedikta XVI.

Najčítanejšie

Vo štvrtok 5. januára bude Svätý Otec František na Námestí sv. Petra vo Vatikáne celebrovať pohrebnú svätú omšu za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. RTVS odvysiela pohreb zosnulého emeritného pápeža naživo s mimoriadnym spravodajským štúdiom od 9.00 h na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24.

Rozlúčku s Benediktom XVI. budú môcť diváci sledovať už od 9.00 h vo štvrtok 5. januára na Jednotke a spravodajskom okruhu :24. V mimoriadnom spravodajskom štúdiu privíta moderátor Vlado Lichvár rímskokatolíckych kňazov, prekladateľov a publicistov Jozefa Kováčika a Mons. Mariána Gavendu.

Od 9.30 h ponúkne RTVS na Jednotke a spravodajskom okruhu :24 priamy prenos z pohrebnej svätej omše za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. Po skončení priameho prenosu bude na okruhu :24 pokračovať mimoriadne spravodajské štúdio s hosťom.

RTVS si zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. pripomenie po ukončení poslednej rozlúčky z Ríma na Jednotke dokumentárnym filmom Francesco a pápež. Dokument sleduje pápeža Benedicta XVI. pri jeho zahraničných cestách, ale aj každodenných aktivitách vo Vatikáne.

Zaspievať pre neho je snom malého Francesca. Francescovi rodičia sa rozvádzajú a chlapec nájde nový domov v cirkevnej internátnej škole. Jeho cieľom je stať sa členom Cappella Musicale Pontificia a tvrdo pracuje na tom, aby sa mu toto želanie splnilo.

Do večnosti odišiel Benedikt XVI, vlastným menom Jospeh Ratzinger, vo veku 95 rokov. Bol prvým pápežom za 600 rokov, ktorý abdikoval z pozície v roku 2013. Prečítajte si o ňom viac > Milovník mačiek aj pilot vrtuľníka. 7 faktov o Benediktovi XVI. 

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne