5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Bratislavské Kino Lumière začína v novom roku v nových priestoroch

Najčítanejšie

Od 19. januára bude dočasne premietať v priestoroch Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení na Svoradovej ulici 2 každú stredu, štvrtok a piatok, od 18. februára pribudnú projekcie aj v Slovenskej národnej galérii, naplánované sú každý utorok, sobotu a nedeľu.

Vo štvrtok 19.1. začína Kino Lumière na FTF VŠMU premiérou filmu na základe knihy Paola Cognettiho – Osem hôr a v piatok reštaurovanou klasikou z roku 1991 – The Doors: Final Cut. Viac podrobností a informácie o programe nájdete na stránke kina > TU.

Hodnotenie kritičiek a kritikov Film.sk

Každý január, mesačník Film.sk prináša, ohliadnutie sa za minulým rokom a v spolupráci s renomovanými slovenskými filmovými vedcami, historikmi, kritikmi a publicistami bodovacím systémom hodnotí slovenské celovečerné filmy, ktoré mali v tom-ktorom roku premiéru v domácich kinách.

V Kine Lumière sme na základe tohto hodnotenia vytvorili špeciálnu sekciu Film.sk – slovenský film roka 2022 a do svojej dramaturgie zaradia filmy, ktoré z pohľadu slovenských kritikov, sú tým najlepším čo minulý rok priniesol.

Prvými filmami z tejto sekcie budú – dráma Obeť režiséra Michala Blaška a dokumentárne filmy ± 90 Mareka Kuboša a Odpočítavanie – posledný film Ivana Palúcha režiséra Martina Palúcha.

Premiéra Osem hôr

Na úvodnej projekcii vo štvrtok 19. januára o 18.30 hod. sa premietne dráma Osem hôr (2022) režisérskej i partnerskej dvojice Felix van Groeningen a Charlotte Vandermeersch, ocenená Cenou poroty na MFF Cannes. Film o prerode chlapcov na mužov, o hodnote priateľstva a hľadaní zmyslu života v tichu spektakulárnych Álp či Himalájí je adaptáciou rovnomennej knihy Paola Cognettiho.

The Doors: Final Cut | Reštaurovaná klasika

Film The Doors spôsobil začiatkom 90. rokov minulého storočia celosvetové oživenie záujmu o skupinu a jej speváka a po tridsiatich rokoch sa vracia na plátna kín v podobe digitálne reštaurovaného režisérskeho zostrihu. V Kine Lumière prichystali pre vás jediné dve projekcie na Slovensku! Pred filmom sa môžete tešiť na lektorský úvod od dramaturga cyklu Music & Film Mira Ulmana.

Je mi zo seba zle | SCANDI 2023

Prehliadka súčasných severských filmov má za úlohu otvoriť slovenským a českým divákom dvere do sveta škandinávskej kinematografie a poukázať na severské filmy, ktoré boli úspešné na festivaloch alebo mali ohlas u miestneho publika a filmových kritikov.

Dňa 26. januára o 19:00 premietnu v kine Klap na VŠMU film Je mi zo seba zle režiséra Kristoffera Borgli. V tejto čiernej, satirickej komédii zobrazuje toxický vzťah, ktorý rýchlo eskaluje do desivých nových úrovní narcistickej sebaprezentácie.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne