14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Unilever oznámil investíciu 20 miliónov eur do novej továrne na Ukrajine

Najčítanejšie

Spoločnosť Unilever pred pár dňami oznámila, že investuje 20 miliónov EUR do nového výrobného závodu v oblasti Kyjeva na Ukrajine. Podporí tak rastúce podnikanie na Ukrajine a priblíži sa svoju dlhodobému záväzku voči tejto krajine. Stavba začne tento rok, otvorenie továrne sa očakáva v roku 2024.

Nová továreň vytvorí približne 100 pracovných miest a bude vyrábať produkty osobnej starostlivosti vrátane šampónov a sprchových gélov pre značky ako Dove, Axe, TRESemmé a Celar. Továreň bude zásobovať predovšetkým miestny ukrajinský trh, ale má budúci potenciál aj pre export na európske trhy.

Továreň bude postavená podľa najvyšších ekologických štandardov s využitím technológií obnoviteľných zdrojov energie, čo prispeje k cieľu spoločnosti Unilever dosiahnuť nulové čisté emisie v celom hodnotovom reťazci do roku 2039.

„Táto investícia ukazuje náš dlhodobý záväzok voči Ukrajine a jej ľuďom, vrátane našich zamestnancov, zákazníkov a partnerov. Je to tiež vhodný spôsob ako si pripomenúť 30. výročie nášho podnikania na Ukrajine, ktoré oslávime koncom tohto roku. Náš nový výrobný závod vytvorí nové pracovné miesta, zvýši našu výrobnú kapacitu a predovšetkým bude slúžiť potrebám ukrajinských spotrebiteľov vysoko kvalitnými a udržateľnými produktami,“ povedal Vasyl Bovdilov, generálny riaditeľ Unilever Ukrajina.

Unilever v súčasnosti na Ukrajine zamestnáva viac ako 100 ľudí. Od vypuknutia vojny na Ukrajine sa Unilever zameriava na zaistenie bezpečnosti a potrieb ukrajinským zamestnancom a ich rodinám.

Spoločnosť Unilever venovala na humanitárnu pomoc Ukrajine už viac ako 15 miliónov EUR, a tiež základné produkty značiek Unilever miestnym ľuďom. Úzko spolupracuje s agentúrami OSN a miestnymi nevládnymi organizáciami na pomoc tam, kde je to najviac potrebné.

V humanitárnej pomoci Ukrajine plánuje Unilever aj naďalej pokračovať.

(ts)

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne