6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Nemocnica Bory je oficiálne otvorená. Deň otvorených dverí 1. apríla bude sprevádzať moderátor Matej „Sajfa“ Cifra a hudobný hosť Emma Drobná

Najčítanejšie

Po vyše štyri a pol roku výstavby dnes oficiálne otvorili novú koncovú Nemocnicu Bory. Prvých pacientov v ostrej prevádzke privítajú už od budúceho týždňa. Koncová Nemocnica Bory bude poskytovať zdravotnú starostlivosť v podmienkach verejného zdravotného poistenia.

To znamená, že pacientovi bude na ošetrenie stačiť jeho preukaz poistenca. V súčasnosti má uzavreté zmluvy na prvú etapu medicínskych programov so všetkými zdravotnými poisťovňami.

Od 3. apríla budú pre pacientov dostupné prvé špecializované nemocničné ambulancie, rádiologické oddelenie a pracovisko radiačnej onkológie. Nasledovať bude jednodňová zdravotná starostlivosť.

V máji sa spustí operačný program s hospitalizáciami v lôžkovej časti nemocnice. Začiatkom júna bude otvorená pôrodnica s neonatológiou. Na jeseň plánuje Nemocnica Bory spustiť aj urgentný príjem a pracovisko dialýzy.

Už teraz sa prví pacienti môžu objednať na vyšetrenie do nemocničných ambulancií prostredníctvom call centra na čísle 0950 105 510 alebo osobne na recepcii Nemocnice Bory. Potrebujú k tomu len výmenný lístok od svojho lekára a preukaz poistenca.

zdroj: Nemocnica Bory/Penta Hospitals

Deň otvorených dverí pre verejnosť

Každý, kto má záujem vidieť priestory Nemocnice Bory tesne pred spustením jej ostrej prevádzky, môže využiť jedinečnú príležitosť.

Okrem prehliadky nemocnice čaká na všetkých návštevníkov bohatý sprievodný program pre dospelých aj deti.

Na prehliadku nemocnice bude možné prísť 1. apríla od rána 9.00 do 17.00 hod., kedy je plánovaný posledný vstup. Počas dňa bude programom sprevádzať moderátor Matej “Sajfa” Cifra a dvoma hudobnými vystúpeniami návštevníkov poteší Emma Drobná.

Okrem toho sa môžete tešiť na ďalší sprievodný program a k dispozícii bude aj kreatívny detský kútik či foto-stena s medicínskymi rekvizitami.

V Darcovskom centre Nemocnice Bory privítali prvého darcu krvi

Každá nemocnica potrebuje na operačné výkony a urgentné stavy dostatočné zásoby krvi, a v tom sa spolieha na dobrovoľných darcov krvi. Preto vybudovali moderné darcovské centrum, ktoré privítalo prvého darcu krvi. Bol ním pravidelný darca krvi, herec a komik Michal Kubovčík.

V Darcovskom centre Nemocnice Bory môžete už taktiež darovať krv, plazmu a krvné doštičky každý deň pondelok až piatok od 8.00 do 13.00 hod.

Viac informácií získate online na webe darcovského centra rezervacie.darcovskecentrum.sk, telefonicky na čísle: 02/59 777 150, mailom: bory@pentahospitals.com.

zdroj: Nemocnica Bory/Penta Hospitals

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne