6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Domáci miláčikovia si zaslúžia najkvalitnejšiu stravu

Najčítanejšie

Už našťastie naozaj nežijeme v dobe, keď sa hovorilo, že psovi môžete podhodiť aj zvyšok kurčaťa z nedeľného obeda, a z toho sa nasýti. Všeobecná uvedomelosť je dnes už oveľa väčšia a majiteľom domácich miláčikov je už azda jasné, že ich pes potrebuje kvalitnú, vyváženú i pestrú stravu. A takú, ktorá nie je záťažou pre ich trávenie. Psíci by teda mali mať pravidelnú potravu aj v podobe kvalitných granúl či konzerv.

Granule aj pre psov s citlivým trávením

Ak máte doma psíka, viete, že celý proces konzumácie potravy a trávenia môže byť špecifický. Napríklad nie je vhodné dať psovi najesť hneď po návrate z prechádzky, lepšie je nechať ho, nech sa trochu upokojí. Ani vám by predsa nebolo dobre, ak by ste sa napríklad po športovaní hneď, bez akejkoľvek pauzy na vydýchanie, išli najesť.

Niektoré psy majú citlivejšie trávenie, čo si vyžaduje ešte špecifickejší prístup. Aj pre týchto psíkov sú však vhodné superprémiové granule pre psov,  obsahujúce všetky potrebné živiny. V určitých prípadoch môžete nechať granule aj zmäknúť vo vode, ak má psík ešte citlivejšie trávenie.

Konzervy ako zaujímavé spestrenie

Okrem granúl sú ďalšou obľúbenou súčasťou jedálnička aj konzervy pre psov, ktorými sa dá vhodne kombinovať, resp. dopĺňať strava psíkov. Konzervy pre psov môžu obsahovať rôzne druhy mäsa od ´klasík´ v podobe hovädzieho po zaujímavé kombinácie, ako napríklad bažantie a morčacie mäso.

V ideálnom prípade sa poraďte s veterinárom, čo by bolo pre vášho psíka vhodné. Konzervy sa však dajú dobre kombinovať s granulami, aby bol jedálniček čo najpestrejší.

Nech je pes šťastný

Určite by ste chceli, aby bol váš psík šťastný a spokojný. Okrem stravy samozrejme potrebuje cítiť vašu lásku a potrebuje mať pravidelnú aktivitu v podobe prechádzok s vami na čerstvom vzduchu. Po dobrej prechádzke a oddychu mu potom aj psie granule či konzervy chutiť ešte lepšie, a budú plniť ten správny účel v podobe prísunu energie i živín.

(pr)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne