7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Dobré správy pre pivných „fajnšmekrov“ – najviac slovenských remeselných pív a nápojov nájdete práve teraz v Kauflande

Najčítanejšie

Od pondelka 24. apríla 2023 sa zákazníci môžu tešiť na najširšiu ponuku remeselných špeciálov spomedzi reťazcov, ktorá ich čaká vo všetkých 75 predajniach po celom Slovensku. Tohtoročnou novinkou je rozšírenie sortimentu o populárne cidre a nealkoholické remeselné limonády.

Šikovných pivovarníkov na našom trhu nestále pribúda, no dostať sa k ich pivným špeciálom nie je vôbec jednoduché. V klasickom obchode väčšina z nich nie je dostupná, na návštevu regionálnych pivovarov zase neostáva dostatok času.

Aby si remeselný craft z Lučenca, Trnavy, Liptovského Mikuláša či Popradu mohli vychutnať úplne všetci, a to kedykoľvek a kdekoľvek sa im zažiada, Kaufland spolu s 26 menšími i väčšími pivovarníkmi opäť prináša špeciálne označenú vitrínu. Do spolupráce sa tento rok zapojili aj 3 výrobcovia slovenských remeselných nápojov, medzi ktoré patria nealkoholické sýtené nápoje v bio kvalite s obsahom ovocných štiav, energetické drinky s kofeínom a tiež cidre.

„Sme radi, že aj touto cestou môžeme podporiť domácich výrobcov a zároveň potešiť našich zákazníkov širokou ponukou remeselných nápojov,“ hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovensko v.o.s.

Reťazec s remeselnými pivovarmi spolupracuje už do roku 2021. Aby im situáciu čo najviac uľahčil, podmienky spolupráce sú s každým dodávateľom nastavené individuálne, a to s ohľadom na ich veľkosť či lokalitu, v ktorej pôsobia. Z tohto dôvodu sa môže stať, že niektoré značky budú dostupné iba vo vybraných predajniach.

Až 100 špeciálov pod jednou strechou

Remeselné pivá zaujali svojou horkosťou a špeciálnymi príchuťami, ako aj individuálnym prístupom skúsených sládkov. Dôkazom, že pivné špeciály Slovákom skutočne chutia, je vyše 115 000 litrov piva, predaných počas minuloročnej pivnej akcie v Kauflande.

„Naším cieľom je vyrábať pivo na prírodnej báze tak, aby sa v ňom zachovali všetky prospešné látky,“ vysvetľuje Juraj Knapec, výrobca piva Vŕšky a dodáva: „So spoločnosťou Kaufland sme nadviazali spoluprácu medzi prvými s cieľom ponúknuť kvalitné remeselné pivo z nášho regiónu. Dôležitá je pre nás spätná väzba od spotrebiteľov, a tá je po celý čas mimoriadne pozitívna.“

Veľkej obľube sa v súčasnosti tešia aj sýtené remeselné limonády v bio kvalite s obsahom ovocných štiav či energetické nápoje s kofeínom, ktoré v sebe spájajú klasické chute s modernými postupmi výroby. Spolu s osviežujúcimi cidrami rozšírili aktuálny pivný sortiment v Kauflande.

„Keď sme sa rozhodli priniesť cider na náš trh, nečakali sme, že bude mať taký veľký úspech. Hoci sa bežne spoluprácam s obchodnými reťazcami vyhýbame, výnimkou je Kaufland, ktorý nám vďaka špeciálnym podmienkam umožnil osloviť novú skupinu zákazníkov, z čoho máme veľkú radosť,“ hovorí Gabriel Oprendek, Opre‘ Cidery s.r.o.

Nepremeškajte príležitosť objaviť vaše obľúbené remeselné pivá i nápoje v rámci bežného nákupu v celej predajnej sieti Kaufland už dnes – zároveň tak podporíte slovenských výrobcov.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne