13.9 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Zažite krst novinky Dunaj rosé a autogramiádu hviezd seriálu „Dunaj, k vašim službám“ v historickom Kaštieli Pálffy v Svätom Jure v sobotu 29. apríla

Najčítanejšie

Do Svätého Jura zavítajú poslednú aprílovú sobotu populárni herci strhujúcej televíznej ságy Dunaj, k vašim službám. Vinárstvo ViaJur otvára svoje majestátne vyše päťstoročné pivnice v Kaštieli Pálffy a pozýva všetkých milovníkov vína a širokú verejnosť na druhý ročník podujatia Cesta Jurom do ViaJur.

Navštívte historický skvost Svätého Jura a využite jedinečnú príležitosť exkluzívnej autogramiády hviezd najsledovanejšieho seriálu z dielne TV Markíza – DUNAJ, K VAŠIM SLUŽBÁM.

Akcie sa zúčastnia hlavní hrdinovia ságy Ján Koleník, ktorý hrá úlohu nemeckého vojaka Waltera Klausa, Lesana Krausková, ktorú poznáme ako predavačku Alenu Valentovú, Petra Dubayová, známa ako predavačka a talentovaná speváčka Eva Dušeková, a Marek Rozkoš, ktorý v seriáli predstavuje Petra Kučeru, najmladšieho syna z rodiny majiteľov obchodného domu Dunaj. Na podujatie príde aj autorka scenárov Evita Twardzik.

Master of Wine Elizabeth Gabay

Návštevníkov čaká počas dňa bohatý program, súťaže aj jazdy na historických veteránoch.
Vrcholom podujatia bude krst nového ružového vína unikátnej slovenskej odrody Dunaj. ViaJur Dunaj Rosé 2022 vzniklo v spolupráci so svetoznámou francúzskou špecialistkou na ružové vína Elizabeth Gabay, Master of Wine.

Jedna z najvýznamnejších odborníčok nové víno z produkcie vinárstva ViaJur návštevníkom osobne predstaví a slávnostne pokrstí spolu s výrobným riaditeľom vinárstva Tomášom Dilongom.

Súčasťou akcie budú degustácie vo veľkolepých vínnych pivniciach Kaštieľa Pálffy, ochutnávať sa budú nové vína, ale aj vyzreté ročníky. Deti bude zabávať kúzelník Talostan a kreatívne dielne, dospelí vyskúšajú sabráž, váľanie sudov a ďalšie súťaže.

V interiéri kaštieľa budú sprístupnené nádherné korunovačné šaty cisárovnej Sissi. Dokonalá replika je novým skvostom Vysokých Tatier v Hoteli Lomnica a do Svätého Jura pricestuje len pre túto mimoriadnu príležitosť. O šatách nám porozpráva aj ich autorka Tereza Tomašovičová. Deň sa zavŕši koncertom kapely Polemic a žrebovaním tomboly o fantastické výhry. Hlavná cena – pobyt pre 2 osoby v 5 hviezdičkovom Hoteli Lomnica! Celý program nájdete > tu 

Víno vznikalo aj cez videohovory

Moderné butikové vinárstvo ViaJur je pokračovaním historického príbehu Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure. V jeho historických pivniciach sa vyrábalo víno už od 16. storočia. Práve na tomto mieste ViaJur od roku 2016 rozvíja miestne tradície tými najmodernejšími technológiami. Výsledkom je víno mimoriadnej kvality, oceňované na domácich aj medzinárodných súťažiach.

Unikátne ružové víno ViaJur Dunaj Rosé 2022 vyzrieva tradičnou metódou v agátových sudoch s minimálnymi zásahmi počas zrenia. Všetko ostatné pri jeho výrobe je ale nekonvenčné! Je plnené do plechoviek, ktoré sú ekologickou a recyklovateľnou alternatívou voči konvenčným skleneným obalom. Moderná plniaca linka je priamo v pivniciach Kaštieľa Pálffy a VIAJUR sa ňou zaraďuje medzi najinovatívnejšie slovenské vinárstva na Slovensku.

Keďže tvorcov vína, Tomáša Dilonga na Slovensku a Elizabeth Gabay vo Francúzsku, delí niekoľko tisíc kilometrov, víno vznikalo blendovaním a aj konzultáciami na diaľku cez videohovory. Bola to veľká výzva a neopakovateľná skúsenosť.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne