6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Verejné vyjadrenie podpory prezidentke Slovenskej republiky Zuzane Čaputovej

Najčítanejšie

Občianske združenie Mladí spustilo verejnú výzvu a spolu s tisíckami podpísaných vyjadruje podporu prezidentke Slovenskej republiky Zuzane Čaputovej. Je načase, aby zaznel hlas aj slušných občanov.

Na prezidentku Zuzanu Čaputovú je každý deň slovne útočené zo strany niektorých politikov a iných verejne činných osôb. Ich rétoriku však preberajú aj masy bežných ľudí. Útočia na jej osobu, na úrad, ktorý zastáva, na jej rodinu. „Politici musia znášať určitú mieru kritiky, no aj tá kritika má svoje hranice,“ povedal predseda občianskeho združenia Mladí, Marek Mach.

Prezidentka nedávno komunikovala, že využije všetky zákonné prostriedky na obranu seba a svojej rodiny pred vyhrážaním sa a inými útokmi. Občianske združenie Mladí však považuje za potrebné, aby Zuzana Čaputová cítila podporu aj priamo zo strany spoločnosti. K tomu, aby zlo zvíťazilo totiž stačí málo – aby dobrí ľudia nerobili nič.

Zuzana Čaputová je političkou, ktorá z ich pohľadu do politického priestoru vnáša slušnosť, pokoj, pokoru a rozvahu. Zároveň dodávajú, že po prezidentských voľbách v roku 2024 môže krajina prísť o jeden z posledných majákov slušnosti v slovenskom politickom priestore.

Prezidentka má v týchto dňoch oznámiť, či v spomenutých voľbách bude kandidovať. Jej rozhodnutie sa dá iba rešpektovať. Mladí však považujú za nevyhnutné, vyjadriť jej podporu a ukázať, že názor verejnosti nie je taký, akým sa môže na prvý pohľad zdať.

Združenie Mladí vyzýva širokú verejnosť, aby svojim podpisom podporila tento otvorený list. Jeho celé znenie a podpisová akcia sú dostupné na www.paniprezidentka.sk.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne