8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Medzinárodný deň biodiverzity bude patriť včelám

Najčítanejšie

Termínom biodiverzita sa označuje rozmanitosť rastlín a živočíchov, rôznosť života. Medzinárodný deň biodiverzity celý svet oslavuje 22. mája.

ZOO Bratislava ho, spolu so Svetovým dňom včiel, oslávi túto sobotu – 20. mája. V centre pozornosti bude práve včela. Zoo pripravila bohatý program – workshopy, diskusie s včelármi i areálovú hru pre deti.

Oslava v zoo bude trvať od 10.00 h do 17.00 h. Súčasťou bude prezentácia včelárstva pre deti a dospelých: ukážky včelárskych potrieb výroba sviečok ukážky a ochutnávky včelích produktov.

Súčasťou bude diskusia o dôležitosti včiel a ostatných opeľovačov. Pre deti sú pripravené pohybová a areálová hra, výroba sviečok či kvetinových bômb, maľovanie na tvár.

Súčasťou akcie bude tiež ZOOLOVOC pre zvieratá v zoo. Každý môže priniesť ovocie či zeleninu do špeciálneho stánku. Je to ideálny spôsob, ako podporiť výživu zvierat, pretože svojvoľným prikrmovaním zvieratá v zoo trpia.

Presný program podujatia sa nachádza na webovej stránke zoo v kalendári podujatí.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne