13 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Nabíjateľné batérie a ich význam

Najčítanejšie

Existujú aj také malé veci ako nabíjateľné batérie, ktoré z dlhodobého hľadiska vedú k vyšším úsporám. Preto sa v hľadáčiku od overených značiek oplatí nachádzať sortiment inovatívnych tužkových batérií, akumulátorov a nabíjačiek.

Špecifikuje ich ekonomický produktový rad. Ekonomický v zmysle väčšieho počtu nabíjacích cyklov s bohatými kapacitami. Od najnovších nabíjacích batérií môžeme síce očakávať, že budú pripravené na okamžité používanie, ale je lepšie najprv sa o nich dozvedieť viac.

Čo umožňujú čoraz populárnejšie nabíjacie batérie?

Odporúčame ako prvé rozlišovať ich možnosti používania. Nie všetky nové nabíjacie batérie sú totiž ideálnou náhradou za existujúce akumulátory alebo alkalické batérie. Tieto informácie získame v príbalovom manuáli alebo medzi dostupnými údajmi o internom testovaní danej produktovej sady. Pri novej generácii sa treba pripraviť aj na kombinované vlastnosti. Mnohé nabíjacie batérie tak prinášajú výhody štandardných ni-mh článkov a alkalických batérií.

Ďalšou významnou informáciou je odporúčaný okruh využívania. Ideálne, keď si vyberiete modely pre všetky nabíjačky a zariadenia. Výrazné obmedzenia by sme nemali zaznamenať ani v počte nabití, teda o predpokladanej životnosti. Pri tých najlepších značkách sa pohybujeme až na úrovni 500 a viac nabíjacích cyklov. Minimálne alebo žiadne straty by malo vykazovať aj samotné samovybíjanie. Aj v prípade, že batérie používame každodenne, po približne 12 mesiacoch sledujeme cca. 75% úspory na energiách.

Nie sme ničím viazaní, iba ak nabíjačkou na batérie

Do používania nabíjateľných batérií nás nikto nenúti, ale pre výsledný efekt sa im oplatí dôverovať. V základnej výbave na to potrebujeme aj nabíjačku na baterky. Vďaka nabíjacím batériám môžete v konečnom dôsledku ušetriť nielen životné prostredie, ale aj vaše peniaze.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne