7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

RTVS spúšťa nábor do nového projektu Voda spieva

Najčítanejšie

V týchto dňoch spúšťa RTVS náborovú kampaň k jedinečnému projektu Voda spieva, ktorý vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Nunez NFE. 1. ročník ocenenia „Voda spieva“ vyhlasuje RTVS spoločne s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou a Klubom akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

Projekt RTVS Voda spieva bude mať silný enviromentálny náboj s cieľom prezentovať ochranu vodných zdrojov, tokov a nádrží, ako aj všetky formy starostlivosti o vodu. Šou je voľným nadviazaním na úspešný projekt Zem spieva s výrazným verejnoprávnym a spoločenským dosahom.

„Byť súčasťou projektu, ktorý efektívne upriami pozornosť na ochranu vody, ale hlavne na ľudí ktorí sa o vodu starajú a zaslúžili sa o ochranu zdrojov pitnej vody, považujeme za našu prirodzenú povinnosť. Som presvedčený, že spojenie s verejnoprávnou televíziou a jedným z jej najúspešnejších programov, je efektívnym poukázaním na potrebu ochrany vody“, povedal Daniel Kratky, člen predstavenstva Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti a člen správnej rady Klubu akcionárov.

Diváci RTVS môžu na ocenenie nominovať jednotlivcov, firmy, spoločnosti ale aj celé samosprávy, mestá a obce, ktoré sa venujú ochrane vody a zaslúžili sa o to, že Slovensko je druhou krajnou na svete s najväčšou zásobou pitnej vody.

„Voda spája, čistí nielen prírodu ale aj vzťahy. Je dôležitým zdrojom pre náš každodenný život a má zásadný význam pre hospodárstvo. Voda nepozná hranice a vytvára spoločný priestor pre dobré susedské vzťahy. Preto som veľmi rád, že RTVS prinesie takýto výnimočný a zaujímavý projekt, ktorého hlavnou témou sa stala práve voda a ľudia, ktorí sa o ňu starajú“, vyjadril sa riaditeľ Sekcie programových služieb Slovenskej televízie Vincent Štofaník.

V troch nominačných kolách relácia predstaví 18 nominovaných, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na ochrane vody, vodných tokov a nádrží. Cyklus uzatvorí slávnostný finálový galavečer, počas ktorého bude predstavený víťaz prvého ročníka Voda spieva, ktorého odborný aj spoločenský prínos v rámci ochrany životného prostredia splní všetky kritéria odbornej poroty.

Reláciu Voda spieva odvysiela RTVS v septembri, v hlavnom vysielacom čase na Jednotke. Do projektu sa môžu prihlasovať osoby, firmy, samosprávy obce a mestá cez formulár zverejnený na www.rtvs.sk.

repro foto: Voda spieva/RTVS

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne