11.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Župa od pondelka začala rekonštruovať cestu medzi Dunajskou Lužnou a Miloslavovom

Najčítanejšie

Župní cestári sa od pondelka 22.5.2023 pustili do rekonštrukčných prác na ďalšom úseku. Tentokrát ide o cestu III/1055 medzi Dunajskou Lužnou a Alžbetiným dvorom v Miloslavove.

„Tento rok pokračujeme v rozsiahlych rekonštrukciách ciest II. a III. triedy. Naplánovaných máme 23 úsekov v celkovej dĺžke 55 kilometrov. Keďže rozsah prác je dosť veľký, viaceré úseky robíme súbežne. Uvedomujeme si, že obchádzkové trasy a obmedzenia znižujú motoristom komfort, ale verím, že výsledný efekt bude stáť za to. Prosím, počítajte preto na cestách s väčšou časovou rezervou. Opravené cesty budú komfortnejšie aj bezpečnejšie,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Rekonštrukčné práce sa budú realizovať pomocou technológie recyklácie za studena v termíne od 22.5.2023 do 20.7.2023. Rozdelené budú na dve etapy.

Prvá etapa sa uskutoční od 22.5.2023 do 10.6.2023 v extraviláne medzi obcami Dunajská Lužná – Alžbetin Dvor. Motoristi tu musia rátať s celkovou uzávierkou s vyznačením obchádzkových trás.

Druhá etapa je naplánovaná od 12.6.2023 do 12.7.2023 v intraviláne obce Dunajská Lužná. Tu je plánovaná čiastočná uzávierka dopravy. Práce sa budú realizovať v polovičnom profile cesty s riadením dopravy pomocou dočasnej cestnej svetelnej signalizácie

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja rekonštruuje cestu použitím technológie recyklácie za studena na mieste. Pôvodná časť konštrukcie vozovky sa rozomelie a zlepší sa pridaním chýbajúcich komponentov ako sú kamenivo, asfaltová emulzia, cement. Tie vytvoria tzv. dosku zo suchého betónu.

Zvolená technológia umožňuje sanáciu charakteristických poškodení vozovky ako odtrhnuté krajnice, priečne a pozdĺžne poklesy vozovky. Potrebuje však po zapracovaní materiálov technologickú prestávku minimálne sedem dní pre vyzretie a dosiahnutie požadovaných parametrov únosnosti vozovky pred samotnou realizáciou asfaltobetónových vrstiev vozovky.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne