6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Drogový biznis v garáži vedľa Okresného súdu na Nám. Biely kríž, ukončila Krajská kriminálka

Najčítanejšie

„Operatívno-pátracia činnosť a kľúčové informácie doviedli policajtov bratislavskej krajskej kriminálky k dlhoročným distribútorom omamných a psychotropných látok. Tí minimálne od roku 2020 zadovažovali a následne predávali drogy viacerým konzumentom. Ich nelegálna činnosť sa mala odohrávať okrem iných miest, predovšetkým na území mestskej časti Bratislava – Nové Mesto.

Podľa doposiaľ zistených informácií mal 44-ročný Anton zadovažovať a následne 46-ročný Marek distribuovať omamné a psychotropné látky ďalším drogovo závislým osobám. Metamfetamín skladovali prevažne v pivničných priestoroch, ako aj v priestoroch bytu. Ich samotný predaj realizovali vo viacerých garážach, kde po zakúpení drogy došlo k ich aplikácii.

Po zabezpečení dôkaznej situácie bol v rámci policajnej akcie s názvom HENDIKEP, po predchádzajúcom súhlase prokurátora, zadržaný 46-ročný Marek z Bratislavy. Na 44-ročného Antona bol daný príkaz na zatknutie, a preto po zadržaní bol ihneď predvedený k ďalšiemu konaniu Okresnému súdu Bratislava III.

Policajti v rámci úkonov, medzi ktorými bola aj domová prehliadka v jednom z bytom na Ulici Pri Bielom kríži, zaistili vo viacerých striekačkách a plastových vreckách biely kryštalický materiál, u ktorého následnou expertízou bola zistená prítomnosť metamfetamínu.

Obom menovaným vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spáchaný formou spolupáchateľstva.

Vyšetrovateľ spracoval a podal podnet na návrh na väzobné stíhanie obvinených, ktorému súd vyhovel. 46-ročný Marek bol umiestnený do väzby a 44-ročný Anton sa nachádza vo výkone trestu odňatia slobody“.

Pozrite si video zo zásahu > TU

(FB)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne