11.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Račiansky muzeálny spolok predstavil Račianskych trampov a ich svet v novej výstave v Červenej lisovni

Najčítanejšie

V Červenej lisovni v Nemeckom kultúrnom dome v bratislavskej mestskej časti Rača otvorili počas Račianskych hodov novú výstavu, ktorú pripravil Račiansky muzeálny spolok.

Návštevníci si môžu pozrieť ako prespávali a žili trampi, ich základnú výbavu, vlajkový stožiar, množstvo fotografií vrátane fotografií trampských chát v račianskych lesoch. Vstup na výstavu je voľný, vždy v sobotu od 14 do 18 hod v priebehu júna.

„Trochu sme sa tejto témy obávali, lebo sme si uvedomovali, že bez spolupráce s račianskymi trampami túto tému nezvládneme. Po počiatočných rozpakoch aj ich myšlienka oslovila a konečné dielo je podľa nás, aj podľa vyjadrení návštevníkov, vydarené. Chceme sa osobitne poďakovať Majke Orihelovej, Urbanovi, Mary a Vítovi za pomoc pri zbieraní materiálov, fotografií a pri prinesení a inštalácii exponátov, niektoré by sme bez nich nezvládli; ďakujeme Ešusovi, Monovi, tatkovi Brnkajovi, Toudimu, a ďalším,“ uviedla zakladajúca členka a predsedníčka občianskeho združenia Račiansky muzeálny spolok, Jana Maníková.

autor fotografií a videa: Marián Luha, Račiansky Večerník
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne