11.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Až 50 000 ľudí navštívi Vajnory. Ako sa vyhnúť zhustenej doprave a dostať sa bez problémov na festival LOVESTREAM?

Najčítanejšie

Od piatku až do pondelka očakávajú Vajnory viac ako 50 000 ľudí, ktorí zavítajú na LOVESTREAM Festival. Pre návštevníkov festivalu, ale aj obyvateľky a obyvateľov Bratislavy, má mestská polícia niekoľko odporúčaní.

Základné informácie

• Festival sa uskutoční na Športovom letisku Vajnory. Oficiálne začína v piatok o 12:00 a končí v nedeľu o 24:00. Obyvatelia stanového mestečka budú odchádzať z areálu do 12:00 v pondelok.
• Počas festivalových dní bude od 18:00 – 24:00 uzavretá časť Rybničnej ulice. Viď mapa priložená nižšie.
• Najmä počas večerných hodín, kedy sa očakávajú vystúpenia najväčších hviezd, môže byť doprava v okolí obmedzená a môžu sa tvoriť zápchy. Verejnosti odporúčame zvoliť alternatívne trasy a vyraziť s predstihom.
• Hlavný program končí každý deň o polnoci. V tomto čase očakávame veľký pohyb ľudí smerom do mesta, s ktorým môžu byť spojené aj zdržania v doprave. Opäť odporúčame využiť alternatívne trasy a obísť Vajnory a Východné.

Doprava na festival a z festivalu

• SLOVAKLINES zabezpečuje denne kyvadlovú dopravu z AS Mlynské Nivy a samozrejme aj späť, z festivalu do centra mesta. Lístok si zakúpte dopredu.
• Dopravný podnik Bratislava posilňuje spoje, ktoré idú k festivalovým bránam. Vystúpte na zastávke OC Vajnory z liniek 52, 53, 56, X56, 65. Nočná doprava po skončení programu bude zabezpečená autobusmi linky X56 z OC Vajnory (na Ul. Pri starom letisku) na Zlaté piesky a odtiaľ električkami N2 cez Trnavské mýto na Hlavnú stanicu.
• Využiť môžete aj služby ZSSK, ktorá vás denne prepraví vlakom z Hlavnej stanice na ŽST Vajnory. Spoje odchádzajú v piatok každú polhodinu a v sobotu a nedeľu každú hodinu od 11:09 do 23:09. Zo stanice vo Vajnoroch to je na festival približne 1,5 kilometra peši.
Vlakom sa dostanete aj z festivalu a to v piatok každú pol hodinu od 15:10 do 22:40 a v sobotu a nedeľu každú hodinu od 15:40 do 22:40. V nedeľu je navyše pripravený extra spoj o 04:40 a v pondelok o 04:40, 5:10 a 5:40.
• Návštevníci sú vítaní aj na bicykli. Do areálu sa dostanú poza OC Vajnoria až k pešiemu a cyklistickému Vstupu JUH, a následne v areáli starého letiska na Parkovisko P-B+M. Nezabudnite na vlastný zámok.
• Návštevníkov, ktorí prídu autom, navigátori nasmerujú z Rybničnej ulice na parkovisko festivalu. Je potrebné mať lístok na parkovanie.
Upozorňujeme návštevníkov, ktorí prídu vozidlami a nemajú zaplatené oficiálne parkovanie v areáli festivalu, aby zvážili, kde budú parkovať. V prípade ak bude vozidlo tvoriť prekážku na ceste, zastavíte na vyhradenom parkovacom mieste alebo budete blokovať vjazd a výjazd do dvorov, môže byť vaše vozidlo odtiahnuté.

Všeobecné informácie

• Na dopravu a bezpečie bude v okolí areálu dohliadať Polícia Slovenskej republiky a verejnú bezpečnosť budú vo zvýšenej miere zabezpečovať aj policajtky a policajti z Mestskej polície Bratislava.
• Stretnúť sa budete môcť s hliadkami z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie, Okresného veliteľstva Nové Mesto, ale aj s cyklohliadkami a s odťahovou službou. V prípade potreby môžu zasiahnuť hliadky aj z ďalších mestských častí.
• Rovnako ako aj vo Vajnoroch, tak aj v Starom Meste bude zvýšený výkon služby a to aj po polnoci, kedy očakávame presun návštevníkov festivalu do centra mesta.
• Vyzývame verejnosť k slušnému a trpezlivému správaniu a k rešpektovaniu pokynov policajtiek a policajtov. V prípade narušení verejného poriadku, neváhajte a kontaktujte linku 158 alebo 159. Mestskí a aj štátni policajti sú vám nablízku.

Mapa s najdôležitejšími miestami, uzavretou cestou a obchádzkami > TU

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne