20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Iniciatíva Mladí proti fašizmu vyhlásila týždeň slovenskej vlajky

Najčítanejšie

Iniciatíva Mladí proti fašizmu prichádza s konceptom zdravého vlastenectva. V uplynulých mesiacoch či rokoch si môžeme všímať stále častejšie spájanie vlastenectva s negatívnymi prvkami akými sú šovinizmus, xenofóbia a v krajných prípadoch aj neonacizmus. Mať rád vlastnú, rodnú krajinu však neznamená nenávidieť tie ostatné.

„Vlastenectvo nie je o tom, kto hlasnejšie kričí a útočí na ostatných, ale o tom, kto reálne niečo robí pre Slovensko. Nemali by sme si ho preto nechať vziať ľuďmi, ktorí okrem šírenia nenávisti prakticky nič iné pre túto krajinu nerobia,“ vysvetľuje líder iniciatívy Marek Mach.

Práve pre tieto dôvody prichádzajú Mladí proti fašizmu s iniciatívou Naša vlajka, v ktorej chce symbolicky vrátiť slovenskú vlajku slušným ľuďom, ktorým záleží na prodemokratickej a prozápadnej budúcnosti našej krajiny.

Pre kampaň Naša vlajka iniciatíva oslovila desiatky vplyvných ľudí a samotná iniciatíva prostredníctvom profilu Mladí proti fašizmu prispeje k osvete o danej téme. Zapojiť by sa mali tiež herci, influenceri a ďalšie verejne známe osobnosti.

„Je čas vziať si späť to, čo nám vzali šíritelia nenávisti,“ opisuje kampaň iniciatíva Mladí proti fašizmu.

Celá kampaň odštartuje na Deň ústavy Slovenskej republiky – 1. septembra 2023. Zapojiť sa do nej môže každý pridaním fotografie na svoje sociálne siete so slovenskou vlajkou a hashtagom #nasavlajka. Pretože slovenská vlajka je naša vlajka.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne