20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Aktuálne nepredané byty v projektoch Verdena, Rínok Rača a RNDZ demografiu v Rači neovplyvní. Pozrite si aktuálne čísla zo súboru „Demografia Rače 2023“

Najčítanejšie

Starosta Rače Michal Drotován zverejnil štatistiky z ktorých vyplýva, že v mestskej časti Bratislava-Rača majú viac 70 ročných obyvateľov, ako 20-ročných a že o niekoľko rokov čaká Raču výrazný pokles počtu novonarodených detí, o viac ako 50%.

„Zvyšovanie veku obyvateľov zároveň znamená, že sa mestská časť v najbližších rokoch musí preorientovať z budovania škôlok a škôl (po dokončení škôlky Kadnárova bude dostatočný počet miest v materských aj základných školách) na budovanie a otváranie pobytových zariadení pre seniorov a – ak to bude možné – ďalšie rozšírenie kapacít detských jaslí,“ uviedol starosta Rače Michal Drotován.

„Isto, nejaké počty detí prinesú aj novostavby, dopad však bude len niekoľko percent. Pre porovnanie v Rači je evidovaných približne 11 500 bytov a domov, aktuálne kolaudovaný Rínok Rača (474 bytov) navýši bytový fond o 4,2%. Aktuálne podľa našich prepočtov tiež v rozostavaných novostavbách (Verdena, Rínok Rača, RNDZ) je približne 250 nepredaných bytov,“ uviedol Michal Drotován a doplnil:

„Naším cieľom je, aby bola Rača jedným z najlepších miest pre detí aj seniorov. Budovanie škôl, škôlok, rozšírenie jaslí je len prvým krokom. Postupne nastupujeme fázu riešenia pobytových zariadení pre seniorov. Ako sa vraví – čísla a demografia nepustia“.

Zdroj: FB/Michal Drotován – starosta mestskej časti Bratislava-Rača
Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne