13.7 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

RTVS pripravila pár dní pred parlamentnými voľbami 2023 horúce politické diskusie a tesne pred moratóriom zverejní aj exkluzívny prieskum volebných preferencií

Najčítanejšie

RTVS pokračuje so sériou diskusií s volebnými lídrami politických strán a hnutí pred parlamentnými voľbami 2023 aj vo volebnom týždni. Od pondelka do stredy odvysiela horúce predvolebné súboje zástupcov politických strán vždy večer o 20.05 h na Jednotke a vo vysielaní Rádia Slovensko.

V stredu v poludňajšom spravodajskom bloku zverejní RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní aj exkluzívne výsledky posledného prieskumu voličských preferencií pred moratóriom.

RTVS pripravila pred voľbami diskusné relácie so zástupcami všetkých kandidujúcich politických subjektov vo voľbách do NR SR, ktoré sa budú konať v sobotu 30. septembra. Účasť zástupcov kandidujúcich politických subjektov v jednotlivých diskusiách vychádza z aritmetického priemeru výsledkov prieskumov voličských preferencií z troch agentúr (AKO, FOCUS, MEDIAN) za uplynulé tri mesiace. Diskusie vedú skúsení moderátori Marta Jančkárová a Marek Makara.

Vo volebnom týždni ponúkne RTVS divákom politické súboje lídrov politických strán a hnutí, ktoré majú podľa prieskumov veľkú šancu získať po voľbách kreslá v NR SR. V pondelok sa v štúdiu stretnú zástupcovia strán a hnutí, ktoré sa v prieskumoch hýbu na hranici zvoliteľnosti (od 3 do 5 %). V utorok budú diskutovať zástupcovia politických strán a hnutí, ktoré by mohli podľa prieskumov získať volebný výsledok v rozmedzí od 5 do 10 %.

V stredu čaká divákov posledná veľká finálová debata troch lídrov politických strán exkluzívne na Jednotke a v Rádiu Slovensko. V stredu na obed zverejní RTVS aj výsledky posledného predvolebného prieskumu voličských preferencií od agentúry MEDIAN v televíznom aj rozhlasovom spravodajskom vysielaní.

Pozvanie do diskusií za jednotlivé politické strany a hnutia prijali:

Pondelok 25. septembra o 20.05 h na Jednotke a v Rádiu Slovensko:
1. Erika Jurinová z hnutia OĽANO A PRIATELIA: OBYČAJNÍ ĽUDIA (OĽANO), NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI (NEKA), NOVA, SLOBODNÍ A ZODPOVEDNÍ, PAČIVALE ROMA, MAGYAR SZÍVEK a Kresťanská únia a ZA ĽUDÍ
2. Jaroslav Naď zo strany Demokrati
3. GYÖRGY GYIMESI zo strany SZÖVETSÉG – Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA – Maďari. Národnosti. Regióny

Utorok 26. septembra o 20.05 h na Jednotke a v Rádiu Slovensko:
1. Milan Mazurek z hnutia REPUBLIKA
2. Milan Majerský z hnutia Kresťanskodemokratické hnutie
3. Branislav Gröhling zo strany Sloboda a Solidarita
4. Boris Kollár z hnutia SME RODINA
5. Andrej Danko zo strany Slovenská národná strana

Streda 27. septembra o 20.05 h na Jednotke a v Rádiu Slovensko:
1. Robert Fico zo strany SMER – sociálna demokracia
2. Michal Šimečka zo strany Progresívne Slovensko
3. Peter Pellegrini zo strany HLAS – sociálna demokracia

Detaily pravidiel volebného vysielania RTVS pre voľby do NR SR 2023 sú zverejnené na webe rtvs.org.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne