Trhy neorganizuje mestská časť Bratislava-Nové Mesto, ale súkromník, spoločnosť Central Development zo skupiny Sympatia, ktorá stojí za projektom bytového domu na Vajnorskej 21 v ktorej sídli Kultúrne stredisko, obľúbená pekáreň Kruh a kaviareň La Putika.

Vianočné trhy sa uskutočnia po prvý krát v tomto priestore, od 24. novembra do 23. decembra, každý deň od 8:30 do 22:00 h. Budú menšieho rozsahu, len s dvomi, maximálne šiestimi predajnými stánkami.

So zámerom uskutočniť a prevádzkovať príležitostné vianočné trhy v tomto priestore súhlasil starosta Matúš Čupka a trhový poriadok jednohlasne odsúhlasili prítomní poslanci na miestnom zastupiteľstve už 26. septembra.

Zaujímavosťou je že na trhoch budú môcť predajcovi používať „nie jednorazové, ale len poháre vyrobené z ekologických, nie plastových materiálov, pripadne vratné poháre, napríklad zo skla, porcelánu, či keramiky,“ uviedol na zastupiteľstve novomestský poslanec Tomáš Korček.

„So zámerom dotvoriť atmosféru predvianočného obdobia v našej mestskej časti zriadením „vianočných“ príležitostných trhov pred polyfunkčnou budovou na Vajnorskej 21 A požiadal správca týchto trhov o schválenie Trhového poriadku príležitostných trhov v miestnom zastupiteľstve. Menšie lokálne trhy, akými tieto trhy majú byť, môžu byť lokálnym doplnením vianočných trhov, ktoré sa konajú každoročne v historickom centre mesta, a môžu poskytnúť priestor na kultúrne vyžitie a zároveň oddychové stretnutia nielen komunity ľudí žijúcich v okolí Vajnorskej ulice, či už rodín, priateľov alebo susedov žijúcich v tejto lokalite, ale môžu pritiahnuť aj okoloidúcich alebo občanov presúvajúcich sa po Vajnorskej ulici v dopravných prostriedkoch, a upriamiť tak pozornosť širšej verejnosti na mestskú časť ako takú, a prípadne aj na kultúrne podujatia konané v blízkom Stredisku kultúry. Trh sa bude konať len v menšom rozsahu, v priebehu cca 1 mesiaca (november – december) v kalendárnom roku, s rozsahom 2-6 predajných stánkov,“ uvádza sa v dôvodovej správe predloženej na zastupiteľstvo poslancom Nového Mesta.

Prečítajte si tiež:

Šťastné a Bratislavské! Vianoce v Starom Meste štartujú 24. novembra

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu