19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Ministerstvo vnútra bude naďalej podporovať dobrovoľných hasičov

Najčítanejšie

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok sa v sobotu 11. novembra 2023 zúčastnil na sneme občianskeho združenia s celoštátnou pôsobnosťou Dobrovoľná požiarna ochrana Slovenskej republiky (DPO SR), ktorého poslaním je výchova a príprava obyvateľstva k ochrane pred požiarmi a nežiaducimi udalosťami.

„Prioritou ministerstva vnútra je bezpečnosť obyvateľov, na plnení tejto úlohy významným spôsobom participujú dobrovoľní hasiči vrátane Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Minister vnútra sa na sneme poďakoval dobrovoľným hasičom za nezištnú a obetavú pomoc. Vyzdvihol ich činnosť pri ochrane pred požiarmi v oblasti výchovy, prevencie, osvety, civilnej ochrany, odbornej prípravy a práce s mládežou.

Zároveň im poďakoval že v posledných takmer 4 rokoch počas krízových situácii najmä v súvislosti s koronakrizou a utečeneckou krízou suplovali spolu so samosprávou úlohy štátu v oblasti krízového riadenia.

Minister vnútra diskutoval s predstaviteľmi DPO SR o aktuálnej situácii v dobrovoľnom hasičstve a ďalšej spolupráci s rezortom vnútra. „Asistencia dobrovoľných hasičov pri prevencii, ochrane životov, zdravia a majetku občanov je nenahraditeľná. Vďaka nim sa cítime na Slovensku bezpečnejšie, často sú oni práve tí prví, ktorí pomáhajú občanom v núdzi, práve preto si aj zaslúžia pozornosť a pomoc od štátu,“ povedal minister vnútra.

zdroj: Ministerstvo vnútra SR

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne