17.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

V Rači pripravili kurz digitálnej gramotnosti pre seniorov

Najčítanejšie

V priestoroch Gymnázia Hubeného v Krasňanoch, v mestskej časti Bratislava-Rača sa uskutočnil projekt pre seniorov, ktorý pripravil Račiansky poslanec Vladimír Groch v spolupráci s Jednotou dôchodcov v Rači a Gymnáziom Hubeného.

Kurz pod názvom „Zvyšovania digitálnej gramotnosti seniorov“ sa uskutočnil i vďaka dotácii od Hlavného mesta SR Bratislavy.

„Mal som tú česť pripraviť tento kurz po odbornej stránke a taktiež dohliadať na priebeh školenia. Výnimočným ho robila predovšetkým spolupráca s Gymnáziom Hubeného. Tím jeho šikovných a ochotných študentov pomohol vytvoriť skvelú atmosféru spolupráce, pomoci a pochopenia,“ uviedol Vladimír Groch.

Októbrový trojtýždenný kurz absolvovalo 32 seniorov, ktorí sa zdokonalili v počítačových zručnostiach. Obsah kurzu bol zameraný na tri hlavné bloky – Základ práce so zariadením, Komunikáciu a Vyhľadávanie.

Seniori si na kurze zopakovali a osvojili prácu na tablete, či smartfóne, naučili sa používať email, video hovory, či vyhľadávať potrebné informácie na internete.

„Z dotácie od Hlavného mesta zakúpila ZO JDS v Rači päť tabletov, ktoré využili tí účastníci, ktorí doteraz nemali žiadne inteligentné zariadenie. Ostatní používali svoje inteligentné telefóny alebo tablety tak, aby im školenie umožnilo čo najlepšie využiť nadobudnuté znalosti aj v ďalších týždňoch a mesiacoch,“ zdôverila sa Alžbeta Capková, predsedníčka Jednoty dôchodcov v Bratislave – Rači.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne