15.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Na Kalinčiakovej odstránili všetky billboardy, tzv. vizuálny smog postupne z ulíc Nového Mesta mizne

Najčítanejšie

Matúš Čupka, starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto informoval: „V tomto období zmizli z plotu našej Základnej školy Kalinčiakova posledné billboardy.

Tento v minulosti súvislý rad billboardov kedysi dlhý približne 160 metrov je dnes bez reklamných plôch. Voľný pohľad do školského areálu je tou najlepšou reklamou pre jeho nedávnu revitalizáciu i každodennú prácu pedagogických i nepedagogických zamestnancov tejto školy.

V našej mestskej časti sa aktívne venujeme aj problematike nelegálnych reklamných stavieb. Vizuálny smog, a najmä ten ktorý je umiestnený nelegálne, sa pomaly vytráca z ulíc. Aktuálne sa nachádzame v procese odstraňovania ďalších minimálne 20 reklamných stavieb z čoho minimálne 10 z nich sú typu billboard a minimálne 5 sú typu bigboard.

Ako postupujeme pri odstraňovaní vizuálneho smogu?

  • Podkladom pre takúto iniciatívu je zistenie, či je umiestnenie reklamnej stavby postavené podľa platnej územnoplánovacej dokumentácie
  • Pri téme reklamných stavieb postupujeme podľa príslušných ustanovení stavebného zákona
  • Rozlišujeme, či ide o povolenú alebo nepovolenú reklamnú stavbu
  • Pri nepovolených reklamných stavbách zisťujeme, či vlastník reklamnej stavby je známy alebo neznámy

Chcel by som sa poďakovať vedeniu ZŠ Kalinčiakova, nášmu stavebnému úradu a právnemu oddeleniu za súčinnosť a spoluprácu v tomto procese.

Táto aktivita je dôkazom našej spoločnej snahy poskytnúť Novomešťankám a Novomešťanom prostredie, ktoré je čisté, pekné a bez zbytočného vizuálneho smogu,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne