15.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Aktuálny stav budovy materskej školy na Teplickej v Novom Meste

Najčítanejšie

Nové Mesto informuje o aktuálnom stave MŠ Teplická: „Dokončenie novostavby je na dosah a považujeme ho za krok smerom k modernizácii a zlepšeniu kvality poskytovania predškolskej starostlivosti. Vytvárame tak pozitívny vplyv ako na deti, tak aj na komunitu.

Prijímacie konanie pre 100 detí do nového zariadenia sa uskutoční už v apríli. Nová budova umožnila reakciu na legislatívne zmeny, ktorými sú povinné prijímanie nielen predškolských detí, ale aj tých štvorročných.

Samotná stavba bola ukončená v minulom roku a výsledkom je moderná, ekologicky udržateľná budova, a vďaka fotovoltickým panelom na streche navyše umožňuje úspornejšiu prevádzku.

Počas realizácie projektu boli však vykonané drobné úpravy, čím sme zabezpečili, že všetky aspekty projektu sú v súlade s najnovšími normami.

Čo nás ešte čaká?
  • V najbližších dňoch sa začne proces kolaudácie budovy
  • Obstaranie interiérového vybavenia
  • Nákup a inštalácia vnútorného zariadenia, ktorým sa budú sanovať aj niektoré nedostatky pôvodného projektu

    Projekt je rozdelený do dvoch fáz:
    1. prvá fáza zahŕňala výstavbu objektu s modernými triedami a jedálňou,
    2. druhá fáza, ktorá sa začne na jar, sa zameria na exteriérové úpravy areálu vysadením vhodnej zelene. Plánujeme tiež vybudovanie exteriérovej triedy pre deti.

Na konci cesty nás čaká pekné a estetické prostredie pre deti. Okolie škôlky bude plné zelene, aby sa v nej deti mohli učiť láske k prírode a získali tak ekologické cítenie.

Projekt Novostavba MŠ Teplická sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Integrovaného regionálneho operačného programu,“ uviedla mestská časť Nové Mesto.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne