17.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Roman Lamoš: Vetvár, Vesna aj zdravotné stredisko na Učiteľskej sú naše!

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Podunajské Biskupice uviedol: „Od dnešného dňa patria opäť Biskupičanom. Obidva domy kultúry aj zdravotné stredisko sme mali doteraz len v správe, dnešným rozhodnutím Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy však boli prevedené priamo do vlastníctva našej mestskej časti. A bezodplatne – čiže nás to nič nestojí. Ďakujem magistrátu aj kolegom mestským poslancom a poslankyniam za podporu a zvlášť za pomoc Alžbete Ožvaldovej, podpredsedníčke Bratislavského samosprávneho kraja.

DOM KULTÚRY VETVÁR – Jeho história siaha až do 18. storočia, kedy budova patrila k barokovému kaštieľu rodiny Ormosdyovcov (na jeho mieste dnes stojí ZŠ Biskupická). Pôvodne slúžila ako konská stajňa, až v 20. storočí bola prebudovaná a stala sa kultúrnym domom. V 90. rokoch bol Vetvár zrekonštruovaný a dodnes je najvýznamnejším centrom kultúrneho a spoločenského života v Podunajských Biskupiciach.

DOM KULTÚRY VESNA – Postavený bol v roku 1988 v „akcii Z“ – pre tých mladších: išlo o svojpomocné brigády, do ktorých sa zapájala verejnosť a zveľaďovalo sa okolie. Vesna sa vybudovala za účelom kultúrneho rozvoja mestskej časti. Konali sa tu kurzy, divadielka, predstavenia, pôsobili tu rôzne kultúrne a spoločenské organizácie, donedávna tu sídlila aj pobočka našej knižnice. Budova je, žiaľ, po rokoch v havarijnom stave.

ZDRAVOTNÉ STREDISKO UČITEĽSKÁ – Jeho vybudovanie bolo reakciou na rozrastajúce sa Podunajské Biskupice a potrebnú dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov. Fungujú tu lekárske ambulancie aj lekáreň.

Prevod všetkých troch objektov do majetku mestskej časti je dôležitým prvým krokom, ktorý máme po dnešku za sebou. Teraz nás čaká ďalší – nájsť najlepšie dostupné možné riešenia ich rozvoja, aby mohli vo svojich priestoroch ponúkať ešte lepšie služby pre vás – Biskupičanov,“ uviedol Roman Lamoš.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne