17.1 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Do Račianskej knižnice pribudlo nových 73 kníh

Najčítanejšie

Podľa zverejnenej objednávky 21. februára mestská časť nakúpila v kníhkupectve Martinus nové knihy za 819 eur a následne informovala na svojej web stránke: „Do račianskej knižnice v KS Žarnovická pribudlo 73 nových kníh, z toho 31 titulov pre dospelých a 42 pre deti a mládež do 15 rokov. Knihy si môžete zapožičať v našej knižnici v rámci platných výpožičných hodín. Ak ešte nie ste v knižnici zaregistrovaný, neváhajte. Registračný poplatok je od 2 eur a vypožičiavanie kníh je bezplatné“.

Mestská časť pravidelne nakupuje nové knihy do svojej knižnice v Kultúrnom stredisku Žarnovická. V novembri objednala od knižného obchodu Martinus nové knihy za 436 eur, ktoré obohatili ponuku knižných titulov. V priebehu roku 2023 zakúpila mestská časť v Martinuse knihy za viac ako 3 tisíc eur.

Račiansky „dom s knihami“ obsahuje veľa zaujímavých titulov. Nemali by sme prestávať čítať a mali by sme si ešte viac rozvíjať fantáziu aj slovnú zásobu. Knižnica na Žarnovickej ulici v Rači k dnešnému dňu eviduje približne tisíc registrovaných čitateľov z ktorých je ale aktívnych len viac ako polovica.

Knižnica v Rači na Žarnovickej 7, v Kultúrnom stredisku má na zapožičanie množstvo pútavých titulov. Čitatelia chcú primárne relaxovať, ale sa i vzdelávať. „Preto aj náš knižničný fond obsahuje ako beletriu, všetky druhy románov a príbehov, tak aj populárno-náučnú literatúru, domáce remeslá, ručné práce, kuchárske knihy… a náučnú literatúru, encyklopédie, biografie, literatúru faktu, medicíny, psychológie, prírodných vied… Obdobne je to aj v oddelení pre deti a mládež do 14 rokov,“ uviedla pre Račiansky Večerník Anna Klačanová, vedúca knižnice KS Žarnovická.

Čitateľom sa môže stať každý záujemca od 0 do x rokov, ktorý sa za poplatok zaregistruje do knižnice, cena pre dospelých je 4 eurá, pre študentov 2,80 a pre deti, dôchodcov a invalidných dôchodcov sú to len 2 eurá na celý kalendárny rok.

Výpožičky nie sú spoplatnené a podmienkou dokonca nie je ani trvalý pobyt v Rači, keďže v mestskej časti žije množstvo obyvateľov z prechodným pobytom.

Knižnica má aj svoj online katalóg, v ktorom sú uvedené všetky tituly knižnice a cez ktorý si čitatelia môžu knihy aj rezervovať. Knižnica dokonca disponuje i knižným boxom, umiestneným pred vstupom do budovy, ktorý slúži na vrátenie kníh a je sprístupnený 24/7.

knižný box pred KS Žarnovická (autor foto: Marián Luha, Račiansky Večerník)
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne