12.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Lamač vyhlásil obchodnú verejnú súťaž na nové kvetinárstvo, Kulla skončil

Najčítanejšie

Starosta bratislavskej mestskej časti Lamač Igor Polakovič uviedol: „Koncom roka sa objavila správa o údajnom konci kvetinárstva na Malokarpatskom námestí. Preto sme ešte v decembri kontaktovali nájomcu priestorov.

Ten mal platnú nájomnú zmluvu až do júla 2025. V rámci komunikácie sme sa dozvedeli, že spoločnosť akuálne prehodnocuje svoje podnikateľské aktivity v oblasti priameho predaja a bude nás informovať o plánoch s ich prevádzkou v Lamači. Preto som sľúbil, že ak sa niečo zmení, dáme vám vedieť.

Začiatkom roka nabrali udalosti rýchly spád. V rámci ročného vyúčtovania sme zistili, že nájomca má dlžoby na nájomnom. Zorganizovali sme osobné stretnutie, z ktorého vyplynulo, že už nemá záujem kvetinárstvo prevádzkovať a hľadá za seba náhradu.
Rozhodli sme sa teda počkať do februárového zastupiteľstva.

Keďže sa situácia nezmenila, poslankyniam a poslancom sme predložili návrh na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže.

Koncom februára nájomca priestory vypratal. Aktuálne mu kvôli porušeniu zmluvných záväzkov plynie výpovedná lehota a MČ Lamač hľadá nového prevádzkovateľa kvetinárstva. Informáciu sa snažíme šíriť medzi spoločnosťami, ktoré v oblasti podnikajú, no ak poznáte niekoho, kto by mal o tento druh podnikania v Lamači záujem, určite mu dajte vedieť. Viac informácii nájdete na webovej stránke,“ uviedol Igor Polakovič.

Podľa údajov v obchodnom registri spoločnosť Kulla Garden so sídlom na Trnavskej ceste 110/b je v likvidácii. Spoločnosť Kulla na naše otázky nereagovala. Na svojej webovej stránke si paradoxne uvádza i zrušené kvetinárstvo v Lamači, nielen na Trnavskej ceste a vo Vajnorii a podchode na Trnavskom mýte. A ako názov obchodnej spoločnosti uvádza Kulla SK, s.r.o. 

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne