15.3 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

V Petržalke našli na Betliarskej ulici míny z druhej svetovej vojny

Najčítanejšie

Hlavné mesto informovalo, že „Pri výkopových prácach na stavbe električky do Petržalky, konkrétne pri Betliarskej ulici, boli na začiatku tohto týždňa nájdené míny z druhej svetovej vojny. Na miesto boli okamžite privolaní príslušníci štátnej polície a pyrotechnici.

Vo štvrtok bol pyrotechnický výkop dokončený a míny v počte 1000 kusov boli z miesta odvezené. Míny boli v hĺbke 1 metra “uskladnené”, teda nenastražené a bez zapaľovačov, a nepredstavovali bezprostredné bezpečnostné riziko. Vďaka patrí policajnému zboru za zabezpečenie a stráž úseku,“ uviedlo.

Polícia uviedla: „Rovných 1000 kusov, presne toľko kusov munície zaistili doposiaľ policajní pyrotechnici za dva dni v súvislosti s nálezom munície z druhej svetovej vojny na Betliarskej ulici. V do hľadávaní munície budú pokračovať aj v priebehu zajtrajšieho dňa. Miesto nálezu zostáva aj naďalej pod dohľadom hliadky Policajného zboru“.

zdroj: FB/Bratislava – hlavné mesto SR a FB/ Polícia SR – Bratislavský kraj

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne