19.2 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Supernovinka v bratislavskej ZOO: Rande s pásavcom!

Najčítanejšie

ZOO Bratislava ponúka jedinečné zážitky so žirafami, ťavami, lamami ale aj drobnými cicavcami a plazmi. Teraz s výraznými zľavami. Novinkou je rande s pásavcom štetinovým a vzácnym hrošíkom libérijským.

Jedinečné stretnutia s pásavcom sú v ponuke na eshope ZOO Bratislava pre 1 osobu, 2 osoby či rodinu. Súčasťou zážitku je stretnutie s chovateľkou týchto zvierat, ktorá sprostredkuje ich komentované kŕmenie. Pásavce štetinové (Chaetophractus villosus) patria k najrozšírenejším druhom pásavcov.

Tieto pozoruhodné živočíchy pochádzajú z Južnej Ameriky. Sú to profesionálni hrabáči, schopní prehrabať dokonca betón či asfalt. ZOO Bratislava chová pár pásavcov štetinových, ktoré obývajú expozíciu Exotária.

ZOO Bratislava ponúka možnosť vyskúšať si prácu chovateľa hrošíkov libérijských. Hrošík libérijský (Choeropsis liberiensis) je ohrozený druh párnokopytníka a menší príbuzný hrocha obojživelného.

Aj keď má rád pobyt v mokradiach a bažinách (napríklad počas dvorenia a párenia), väčšinu času trávi na súši. Jeho prežitie je vážne ohrozené v dôsledku klčovania tropických dažďových pralesov. Jedinečné stretnutia s hrošíkom sú v ponuke na eshope ZOO Bratislava aj ako Rande pre 1 a 2 osoby.

Zážitkové programy v ZOO Bratislavy sú výnimočnými darčekmi, ktorých kúpa pomáha a podporuje rozvoj zoo.

Hrošík libérijský (zdroj: ZOO Bratislava)

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne