23.4 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Otvorenie nového parku na Strelkovej je naplánované na Deň Zeme

Najčítanejšie

Račiansky poslanec Michal Feik informuje o novom parku: „Otvorenie máme naplánované na Deň Zeme, 22. apríla 2024. Práve z tohto dôvodu ma baví komunálna politika. Na rozdiel od veľkej politiky, kde sú škriepky a spory na dennom poriadku, my robíme prácu, ktorá má zmysel. Taká, ktorá robí ľuďom radosť a zvyšuje kvalitu života.

Dlhodobo nevyužívaná plocha na Strelkovej ulici v Rači sa zmenila na nový park. Projekt je už dokončený, čakáme už len na zazelenanie trávnikov. Plocha má výmeru 2650 m2 a obsahuje tieto prvky:

MOBILIÁR A VYBAVENIE

◾️ Lavičky
◾️ Parkové osvetlenie
◾️ Pitná fontánka
◾️ Verejné toalety
◾️ Malý prírodný amfiteáter pre malé predstavenia

HRACIE PRVKY

◾️ Zostava pra menšie deti
◾️ Zostava pre staršie deti
◾️ Fitness zostava

ZELEŇ

◾️ Extenzívna zelená strecha
◾️ Oporný múr s výsadbou
◾️ Kvitnúce kríky
◾️ Obytná lúka
◾️ Suchomilná výsadba
◾️ Nekosená časť lúky
◾️ Jedlé záhony
◾️ Dažďová záhrada s výsadbou
◾️ Drenážny vsakovací betón

Projekt bol realizovaný zo zdrojov mestskej časti a tiež z finančných zdrojov EÚ (IROP). Realizovali ho firmy Kami profit, GreenDream a Veríme v zábavu na základe projektu Ing. arch. Lucii Marušicovej v spolupráci s Ing. arch. Petrom Žalmanom, CSc.. Všetkým kolegom a kolegyniam na Miestnom úrade v Rači patrí veľká poklona a poďakovanie za prípravu a realizáciu projektu. A tiež poslancom zastupiteľstva za podporu,“ uviedol Michal Feik.

zdroj: FB/Michal FEIK

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne