5.6 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Máte doma ôsmaka? Čaká vás dôležité rozhodnutie!

Najčítanejšie

Dnešných ôsmakov čaká dôležité rozhodnutie, na ktorú strednú školu si budúci školský rok podajú prihlášku. Môžu si vybrať štúdium na strednej škole so zameraním na duálne vzdelávanie v oblasti obchodu pod hlavičkou dm drogerie markt. A využiť tak skvelú kombináciu teórie a praxe s množstvom benefitov. Ako dokáže pripraviť do praxe a ako pomáha v kariérnom raste?

O čom je duálne vzdelávanie?

Tento unikátny systém stredoškolského vzdelávania kombinuje teóriu a prax. V škole sa študenti učia teóriu a v predajni alebo v centrále spoločnosti dm získavajú praktické skúsenosti. Prax prebieha každý druhý týždeň, takže nuda v školských laviciach naozaj nikomu nehrozí.

Navyše je prax platená – študenti majú nárok na podnikové štipendium a preplatenie cestovných nákladov, bývania a stravy. Za školský rok si môžu zarobiť až 2 600 eur a ušetriť až 700 eur za ostatné náklady. Zázemie atraktívnej značky je pridanou hodnotou.

Kde inde by vám po skončení štúdia garantovali pracovné miesto. Oproti rovesníkom majú totiž absolventi duálneho vzdelávania obrovskú výhodu – môžu sa pochváliť štvorročnou praxou v reálnom obchode, priamo v spoločnosti a obchodnej prevádzke.

Ako vnímajú študenti odbor Obchodný pracovník:

Ako vnímajú študenti odbor Obchodná akadémia:

Benefity duálneho štúdia

Chceli by ste pre svojho ôsmaka či deviataka kvalitné a praktické štúdium využiteľné v praktickom svete, ktoré by bolo vo vašich finančných možnostiach? Tieto plusy prináša dm drogerie markt:

*Finančná nezávislosť
Každý študent má nárok na finančnú odmenu vo výške 3,20 – 3,80 eur/hod za účasť na praxi aj na vzdelávacích a rozvojových aktivitách – až 2600 eur za školský rok.

*Preplácanie nákladov
Cestovanie, stravu a bývanie platí spoločnosť dm drogerie markt. Študent tak môže ušetriť až 700 eur každý školský rok.

*Pracovné oblečenie
Aj pracovné oblečenie majú študenti k dispozícii zadarmo.

*Vzdelávacie aktivity
Študenti dostávajú firemné, vzdelávacie a rozvojové aktivity doslova na predpis.

*Certifikovaní odborníci
Štúdium prebieha pod dohľadom najväčších kapacít v odbore.

*Garantovaná pracovná ponuka
Po úspešnom ukončení školy dm garantuje pracovnú ponuku. Každý dostane možnosť rozbehnúť kariéru s dm-kou.

Zoznam škôl a postup, ako sa prihlásiť na štúdium duálneho vzdelávania nájdete na stránke www.dm-dual.sk 

zdroj: dm drogerie markt

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne