19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Vedľa hostinca Kolečko na Hybešovej ulici má vzniknúť stánok s občerstvením pri zastávke električky, na mieste bývalej trafiky

Najčítanejšie

V utorok 26. marca sa uskutočnilo zastupiteľstvo mestskej časti Rača v historickej budove Nemeckého kultúrneho domu, na ktorom poslanec Peter Pilinský poukázal na kandidatúru súčasného starostu Michala Drotována do europarlamentu, zároveň poslanec Ján Polakovič poukazoval na zlé vzťahy starostu s občianskym združením dobrovoľného hasičského zboru DHZO Rača. > Čítajte viac

Okrem toho v utorok 26. marca na miestnom zastupiteľstve v Rači odsúhlasilo jednohlasne 12 poslancov návrh na prenájom časti pozemku pre otvorenie bufetu s občerstvením.

Do diskusie sa ale zapojil len Ján Polakovič: „Len uvediem, že prešlo to aj finančnou komisiou a miestnou radou. My ako rodina už dlho bývame v okolí, a keď si pamätáte bol tam hostinec Kolečko trojstupňový pajzel, tretia cenová, kde sa opití, nie moc vhodní ľudia stretávali a boli tam často problémy, a pán manžel žiadateľky to prevzal a naozaj z toho Kolečka urobil priestor, ktorý je reprezentatívny a naozaj zapadá do okolia, upravil zeleň atď. Nedávno som sa tam bol aj pozrieť, po komisii kde nám to bolo predstavené, a bol som sám prekvapený, neviem či ste tam boli, ale tam sa dym z cigariet dal krájať, a celé to bolo také tmavé a temné a dnes krásne obložené drevom, takže keď to tam má ďalej niekto zveľaďovať, tak určite oni,“ povedal račiansky poslanec.

Jedlá a nápoje sa budú pripravovať priamo v prevádzke: langoše, zemiakové placky, cuketové placky, hotdog, zapekačky, obložené bagety, či káva. Jedlá, ktoré budú zamrazené z polotovarov a následne tepelne upravované v prevádzke: minit, pagáče, či hranolky.

Na zastávke električky Hybešova tak vznikne konkurent pre stánky s langošmi, kebabom, pizzou, či lokšami, ktoré sa ale nachádzajú na neďalekej Detvianskej ulici pri frekventovanom dopravnom uzle.

Prenajímateľ má osadiť na Čachtickej/Hybešovej ulici na vlastné náklady odpadkové koše a zabezpečiť odvoz odpadu a v bufete nesmie predávať tabakové výrobky, ani alkohol.

Podľa zverejneného návrhu má ďalej povinnosť sprevádzkovať predajný stánok do 6 mesiacov od uzatvorenia zmluvy, či odstrániť predajný stánok do 3 mesiacov po prípadnom ukončení prevádzky.

Zároveň musí prenajímateľ dodržať vizuálu stánku v súlade so stanovenými predpismi hlavného mesta SR Bratislavy, získať súhlasné stanovisko DPB, a. s., resp., HM SR z dôvodu blízkosti električkovej trate a zastávky MHD, musí požiadať o schválenie prevádzky zo strany RÚVZ a v neposlednom rade je odber elektrickej energie v jeho vlastnej réžii. Cena nájmu bola určená na 150,00 eur/m2 /za rok, na dobu neurčitú.

Je na mieste otázka prečo sa prevádzkovateľ rozhodol osadiť stánok s občerstvením, keďže neďaleko sám vlastní prevádzku hostinca Kolečko v ktorej by mohol toto občerstvenie už teraz reálne ponúkať a bola by to najekonomickejšia a zároveň i najekologickejšia alternatíva.

vizualizácia modulu predajného stánku, aký by mal pribudnúť pre obyvateľov v priebehu niekoľkých mesiacov a plniť funkciu bufetu na občerstvenie (zdroj: návrh odsúhlasený na zastupiteľstve MČ Rača)

Zdroj videa: zastupitelstvo.sk

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne