11.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Ocenenie Račianske srdce získala aj Alžbeta Capková

Najčítanejšie

Ocenenie Račianske srdce udeľuje mestská časť od roku 1999 a v minulosti ho získali okrem Ľudovíta Havloviča, Cyrila Sekerku, Eduarda Wenzla, Dušana Žitného, Mariána Šeredu, Anny Würflovej, či Vojtecha Polakoviča aj ďalšie osobnosti Rače.

V pondelok 18. marca 2024 udelilo vedenie mestskej časti po predchádzajúcom schvaľovaní na zastupiteľstve ocenenia Račianske srdce 2023 laureátom: o.z. Mládež ulice, Ing. Antonovi Hamranovi, Mgr. Oľge Šándorovej, PhDr. Jane Maníkovej a PhDr. Alžbete Capkovej.

Viac o Alžbete Capkovej prezradil pre Bratislavský Večerník tajomník Jednoty dôchodcov Slovenska v Rači Mgr. Šujanec:

„S našou predsedníčkou, p. PhDr. Alžbetou Capkovou som sa zoznámil v septembri 2021, na členskej schôdzi ZO JDS Bratislava – Rača v areáli amfiteátra v Knižkovej doline. Pani Betka Capková ma upútala hneď svojou energickosťou, temperamentom, rozhľadenosťou, srdečnosťou a optimizmom.

Schôdze našej ZO JDS pod jej vedením vynikajú svojou rozmanitosťou, bezprostrednosťou, vládne tam vždy dobrá nálada, optimizmus, priateľský duch a spolupatričnosť.

Keď ma v následne oslovila s ponukou zastávať vo výbore našej ZO funkciu tajomníka, ochotne som tuto ponuku prijal. Tak som sa zoznámil aj s ostatnými členmi výboru. Je to zohratá parta nadšencov, ktorí zanietene organizujú rôzne podujatia pre našich členov.

Naša členská základňa je najpočetnejšia v rámci OO ZO JDS Bratislava III, čo je najmä zásluhou našej predsedníčky p. Betky Capkovej. Vďaka bohatým skúsenostiam v oblasti práce so seniormi a jej kontaktom s rôznymi organizáciami dokáže do programu našej ZO JDS zahrnúť prednášky, besedy a iné podujatia, ktoré sú pre našich členov poučné, vysoko aktuálne, príťažlivé a zaujímavé. Medzi tie s najväčším ohlasom patrili napr. Bezpečnosť na internete, Zdravá výživa s Bonduelle, Ochrana pred kriminalitou, Skríning pečene, Chronický zápal – príčina civilizačných chorôb, Rehabilitácie po operácii pohybového aparátu atď.

Popri osvetových témach nezabúdame ani na rozvíjanie a posilňovanie kognitívnych a fyzických schopností našich členov formou hier, vlastivedných vychádzok, výletov, spolupráce s Memory centrom. Dôležité pre našu vekovú kategóriu sa ukázalo aj posilňovanie medzigeneračných vzťahov – v rámci spolupráce s Gymnáziom Hubeného pri úspešnej realizácii Kurzu zvyšovania digitálnej gramotnosti seniorov ZO JDS Bratislava –Rača dotovaného z grantu magistrátu. Ako jediní v Bratislave sme po ukončení kurzu zabezpečili zapožičiavanie tabletov, získaných z dotačného programu, našim členom. Tak môžu svoje zručnosti upevňovať a ďalej rozvíjať ešte aj doma.

Aj keď je p. Capková momentálne indisponovaná po operácii kolena, pevne verím, že sa po rehabilitácii zasa vráti medzi nás a bude pre našu organizáciu prínosom, riadiacou jednotkou, mozgom smerujúcim k ďalším príjemným stretnutiam seniorov Rače.

Betke, želám skoré uzdravenie!“

Mgr. Josef Šujanec, tajomník ZO JDS Bratislava-Rača

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne