11.7 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Martin Chren: Vyhrážky a nátlak nás nezastrašili predtým a nezastrašia ani v budúcnosti. Aktuálne už riešime aj niekoľko iných čiernych stavieb v Ružinove

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren dal odstrániť 22. júla 2022 čiernu stavbu, nelegálny plážový rezort Crystal Garden na Zlatých pieskoch, ktorý vlastnila bývalá misska Daniela Kralevich, spor pokračuje na súde.

Aktuálne Kralevich zverejnila na sociálnej sieti informáciu, že starosta jej odmietol vydať veci, ktoré uskladnili po zbúraní plážového rezortu.

„O tejto čiernej stavbe sa ružinovský stavebný úrad dozvedel v roku 2020. Okamžite podľa zákona otvoril konanie o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby. Keďže stavebníčka nedoložila žiadne doklady, ktoré by umožňovali stavbu dodatočne zlegalizovať, stavebný úrad rozhodol o odstránení stavby,“ uviedol starosta.


zdroj: FB/ Martin Chren – starosta Ružinova

„Takýchto e-mailov, ako je na obrázku, som v posledných dňoch dostal niekoľko. Predmetná pani, ktorá sa v Ružinove “preslávila” okrem iného prevádzkovaním firmy s čiernou stavbou na Zlatých pieskoch, si takmer po roku a pol spomenula, že pri búraní tejto čiernej stavby sme uschovali nábytok z nej, a začala sa nie úplne slušným spôsobom dožadovať jeho vydania,“ uviedol Martin Chren, starosta mestskej časti Ružinov.

„Zariadenie predmetnej čiernej stavby sme samozrejme pripravení jej vydať. Pred búraním sme všetko zaprotokolovali, spísali, dokonca každý úkon nahrávali na video, aby nás ani náhodou nemohla obviniť, že sa niečo stratilo. Avšak je logické, že ho nemôžeme vydať hocikomu. Dnes mi už volali z jedného média, či je pravda, že pani Daniela K. si bola pre svoje veci a odmietli sme jej ich vydať a sme teda, podľa jej slov, “zlodeji”. Pravda je taká, že pani Daniela K. si pre veci nebola. Prišla pre ne jej matka, ktorej ich však vydať nemôžeme. Veci totiž vydať môžeme len oprávnenej osobe, ktorá je splnomocnená konať v mene firmy, ktorej zbúraná čierna stavba patrila. Ak by sme ich vydali niekomu cudziemu, vtedy by len nastal problém. Matka pani Daniely síce argumentovala kúpnou zmluvou na tieto veci, no nedovolila nám ani len urobiť si z nej kópiu,“ doplnil Martin Chren.


zdroj: FB/ Martin Chren – starosta Ružinova

Daniela Kralevich na sociálnej sieti zverejnila informáciu, že mestská časť Ružinov prehrala súdny spor. Nie je to pravda, reaguje starosta

„Je to uznesenie, ktoré hovorí len to, že jedna písomnosť mala byť doručovaná vašej matke. S čim nesúhlasíme a napadli sme ho kasačnou sťažnosťou na Najvyššom súde. A navyše nemá nič spoločné s tým, že by exekúcia bola vykonaná neoprávnene. Chápem, že sa chytáte každej slamky, a hľadáte každú maličkú právnu skulinku, ale to, že ste postavili čiernu stavbu, je fakt. Že ste tam dokonca načierno mali prevádzku pre deti bez splnenia akýchkoľvek hygienických štandardov, je tiež fakt. Faktom je, že všetky konania prebehli, že ich skontroloval odvolací organ aj prokuratúra a nenašli žiadne pochybenie. A že na výkon rozhodnutia toto uznesenie nemá žiaden vplyv,“ uviedol Martin Chren.

Daniela Kralevich na naše otázky neodpovedala. Na sociálnej sieti ale zverejnila takéto statusy:

 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne