18.2 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Bezpečnejší Lamač (nielen) pre deti

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Lamač Igor Polakovič uviedol: „Lamač a ZŠ Malokarpatské námestie 1 sa zapojili do projektu Mesto pre deti. Jeho cieľom je vytvoriť bezpečnejšie prostredie v bezprostrednom okolí školy, ale aj na miestach, cez ktoré deti cestou do školy prechádzajú.

Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v úzkej spolupráci s našou školou zozbieral a vyhodnotil množstvo postrehov a poznatkov od žiakov, učiteľov a rodičov a pripravil plán opatrení, ktoré budeme v spolupráci s Bratislava – hlavné mesto SR postupne implementovať.

Asi najdôležitějšou úpravou prejdú križovatky a priechody na ulici Podháj. V jeho hornej časti sa tiež vyznačia nové dlhodobo chýbajúce priechody. Dáta a návrhy sme si spoločne prešli so zástupcami rady rodičov, MIB, DPB, ZŠ a nášho miestneho úradu.

Vďaka projektu Mesto pre deti a novému mobiliáru budú už čoskoro môcť deti využívať viaceré možnosti na aktívny pohyb a odpočinok,“ uviedol Igor Polakovič.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne